Del

Festival of Wonder

7. -10. nov. 2019

Silkeborg

Festival of Wonder er i fuld gang i Silkeborg. Den internationale teaterfestival for dukke- objekt- og visuelt teater byder på forestillinger for både børn og voksne – og der er mange af dem.

For det voksne publikum er temaet for årets festival ‘Teater på liv og død’. Festivalens mange internationale forestillinger tager publikum rundt i hele følelsesregistret fra stor sorg til stor humor og ofte i samspil med levende musik. For det voksne publikum byder festivalen blandt andet på den hollandske forestilling Babylon (fra 16 år), der er en moderne bibelhistorie om mennesket og dets skæbne af Neville Tranter, hvis forestillinger ofte er præget af absurde scenarier og dyb sort humor.

LÆS OGSÅ: Dukketeater – også for voksne

For børnene er temaet eventyr og her er det særligt fortællinger af H.C. Andersen og af Brødrene Grimm, der indtager scenen. Alt fra det traditionelle eventyr til nyfortolkninger pryder programmet, men de små kan også opleve forestillingen Anima (fra 4 år) om pigen Anna, der vil vide, hvad der sker, når man dør. Her tages nænsomt og poetisk et svært emne op. Hele familien inviteres også med til Dyrenes karneval, hvor kæmpestore dukker og klassisk musik smelter sammen. Se traileren her:

“Lokalt er festivalen en tradition for mange familier. Vi tager de mindste i hånden og går hen for at lave en dukke selv eller se en forestilling sammen. Eller vi tager festtøjet på om aftenen og går til vores egne forestillinger. Begge dele, måske. Ude på skolerne ser eleverne frem til dukkernes ankomst,” fortæller Silkeborgs borgmester Steen Vindum om den årlige begivenhed.

Udover festivalens mange forestillinger er det også muligt at deltage i det populære dukkeværksted, se på udstillinger, gå med til backstage talks med teatrene eller se film i festivalens biograf.

LÆS OGSÅ: Dukketeater for voksne i seriøs fortælling om fædre og døtre

33 forskellige forestillinger, som spilles i alt 90 gange af teatre fra Danmark, Frankrig, Spanien, USA, Holland, Schweiz, Tyskland, Sverige, Rusland, Bulgarien, Israel,Grækenland og Tjekkiet.

Se programmet og læs mere om festivalen her