Del

Den 24. november 1994 gik den allerførste opførelse af De underjordiske over scenen i Riddersalen. Forestillingen har siden, på nær en enkelt sæson i 2007, indvarslet julen i Riddersalen. I år spiller forestillingen for 25. og sidste gang.

25 år – 896 forestillinger

Det er ikke kun forestillingen der kan fejre 25 års jubilæum. Når De underjordiske har spillet sidste forestilling søndag 22. december har Daimi Gentle, Erik Olsen og Signe Birkbøll medvirket i samtlige 896 opførelser siden 1994. Det er vist sjældent set i dansk teater. Komponist og musiker Lars I. Shiller har også været med alle 25 år, men har nogle af årene delt pladsen med Lars Fjeldmose.

Om forestillingen

’De Underjordiske’ er skrevet som én stor kærlighedserklæring til Moder Jord, med afsæt i gamle traditioner, ritualer og varsler. Kornmoren, der er lavet af høstens sidste neg, forsvinder på mystisk vis til høstfesten på Mikkelsdag. Hvis ikke gården skal rammes af misvækst og ulykker, så må og skal hun findes inden jul. Flora og Ebbe kommer ud på en ualmindelig rejse til lands, til vands, under jorden og højt til vejrs.