Del

Der er rigeligt at vælge imellem i redaktionens ugentlige anbefalinger af landets skønne scenekunst! Her er to operaer, der oser af kærlighed (både den inderlige og den vanvittige af slagsen) og østrigsk dramatik over verdens politiske tilstande. På Mungo Park klapper luksusfælden, og på Vendsyssel Teater kan du opleve en opdateret Holberg-klassiker, alt imens jagten går ind i en Hitchcock-thriller i komedie-form på Himmerlands Teater.

Østrigsk Nobelprisvinder 

Den Nobelprisvindende østrigske forfatter Elfriede Jelinek har skrevet forestillingen Am Königsweg, der er inspireret af præsident Trumps sejr i 2016. Nu rammer forestillingen for første gang dansk jord, og her blandes græsk mytologi, Shakespeares karakterer og popkulturelle referencer i et voldsomt raseri over de politiske, økonomiske og kulturelle kræfter.

Folkekongen, Husets Teater, 16. november – 7. december. Læs mere her

LÆS OGSÅ: Nobelprismodtager Elfriede Jelinek: “Jeg har ikke mere at sige”

Folkekongen, Husets Teater, 2019. Foto: Henrik Ohsten Rasmussen

En krimikomedie frit efter Hitchcocks thriller De 39. Trin

I De 39. trin skal vi møde en mand, der er anklaget for et mord, han ikke har begået. Skarpt forfulgt af både politi, gangstere og skurke med manglende fingerspidser i hurtige biler, flygter Richard Hannay op gennem England på jagt efter sandheden i en krimikomedie frit efter Hitchcocks thriller fra 1935.

De 39. trin, Himmerlands Teater, 14. november – 14. december. Læs mere her

De 39 Trin, Himmerlands Teater. Pressefoto

Alle kvinder er troløse – eller hvad?

Et dristigt væddemål sætter kærligheden på en hård prøve i Mozarts opera-hit Così fan tutte. Don Alfonso udfordrer Guglielmo og Ferrando til at sætte deres kæresters trofasthed på prøve. Vil pigerne eller vil pigerne ikke være deres udkårne utro i deres fravær? De unge mænd indgår væddemålet, og så er den vanvittige komedie i gang.

Cosi fan tutte, 12. november 2019 – 8. marts 2020, Det Kongelige Teater, Forestillingen kan også opleves på turné rundt om i landet – se mere her eller læs mere om forestillingen her

Così fan tutte, Det Kongelige Teater 2019. Foto: Miklos Szabo

Kærligheds-opera får en tur i tidsmaskinen

Og der er mere opera på programmet, nærmere bestemt Puccinis kærlighedsopera La Boheme. Den vanskelige kærlighedsaffære mellem Mimi og Rodolfo transporteres fra 1800-tallets latinerkvarter til det kreativt eksploderende digter- og jazzmiljø i 1920’ernes Paris. Oplev det stort vibrerende drama få frit spil på Østre Gasværk Teater.

La Boheme, Østerbro Teater, 16. november – 8. december 2019. Læs mere her

La Boheme, Østerbro Teater, 2019. Pressefoto

Forfængelighed og forfald på Mungo Park

På Mungo Park kan publikum opleve en forestilling om livet, når luksusfælden klapper. Mathilde er villig til at gøre alt og sætte hele sit liv over styr for ikke at ryge ud af det gode selskab, men hvor langt vil hun gå?

Smykket, Mungo Park, 15. – 28. november. Læs mere her

Smykket, Mungo Park, 2019. Pressefoto

Holbergs klassiker anno 2019

Jeppe på Bjerget er Ludvig Holbergs klassiker fra 1722. Nu sættes det tragikomiske univers under en 2019-lup, for magtkampen mellem rig og fattig sættes i baggrunden for i stedet at stille skarpt på det enkelte menneske. Vendsyssel Teater sætter både fokus på den fordrukne Jeppe og på den hårdtslående kone Nille, når de fortsætter den berømte replik: ”Folk siger, at Jeppe drikker. Men de siger ikke, HVORFOR Jeppe drikker” og spørger: “Men hvorfor drikker Nille ikke?”

Jeppe på bjerget, Vendsyssel Teater, 14. november – 21. december, Læs mere her

Jeppe på bjerget, Vendsyssel Teater, 2019. Foto: Jacob Stage