Populært lige nu

★★★★★☆ Arven – fremragende ensemblespil i stærkt repertoirevalg

Arven på Det Kongelige Teater er magisk teater, man kan flytte ind i. Over otte timer skaber dramaet forbindelse mellem nutid og fortid i...

Kristian Grumme: “Publikum får en meget intim oplevelse, når skuespilleren er under en meter fra dem”

I 2021 kunne publikum for første gang officielt opleve Grummes Teater, da der var premiere på den stedsspecifikke vandreforestilling Baldersbæks Stemmer. ISCENE tog en...

Statens Kunstfond vil have flere navne i spil til deres legatudvalg

Kunstnere, kunstkyndige og andre med stor indsigt og viden kan som noget nyt melde deres interesse for at sidde i et af Statens Kunstfonds...
Annoncespot_imgspot_img

Julens forestillinger i hele landet – 2019

Last Christmas lyder allerede fra højtalerne i butikkerne, hvor brunkager og julepynt sniges frem på hylderne. På ISCENEs redaktion er vi også tyvstartet på julen og har fundet landets mest julede forestillinger frem. Her er hygge for hele familien, så du kan komme i ægte julestemning.

JYLLAND

Børne- og familieforestillinger

PAGTEN – DR’s julekalender på scenen

Annonce

Oplev et fantasifuldt og fortættet juledrama om venskab, om at knytte bånd og stå sammen. Pagten bygger på DR’s populære julekalender fra 2009. Fra 14. november på Aarhus Teater. Aldersgruppe: Fra 6 år.

Læs mere her

DEN HELLIGE NAT – juleevangeliet for børn og voksne

I Den hellige nat inviteres vi ind i en sansemættet forestilling om den nat jesusbarnet blev født. Fra 24. november på Teatergruppe 38, Aarhus. Aldersgruppe: Fra 8 år.

Læs mere her

JUL PÅ SLOTTETDR’s julekalender på scenen

Med velkendte sange og hjælp fra en hel masse nisser skal prinsesse Miamaja og Prins Valiant redde julen. Fra 16. november på Aalborg Kongres & Kultur Center.

Læs mere her

JULEEVANGELIET – THE MUSICAL Sigurd Barrett fortolker julen på ny

Med masser af humor og musik fortælles historien om Josef og Maria, der rejser mod Betlehem for at blive talt af Kejser Augustus. Fra 29. november på Randers Egnsteater. Aldersgruppe: Fra 5 år.

Læs mere her

ET JULEEVENTYR – Dickens klassiker i ny fortolkning

Tag med ind i et univers fyldt med magiske ånder i Charles Dickens’ eventyr, hvor julehaderne må komme på andre tanker. Fra 30. november på Aalborg Teater. Aldersgruppe: Fra 7 år.

Læs mere her

ENGLESTUE – Julestue hvor du selv er med

Oplev en anderledes og kreativ julestue, når Carte Blanche inviterer indenfor til forskellige aktiviteter og byder engle og julefred velkommen. Fra 30. november på Carte Blanche, Viborg. Aldersgruppe: Fra 3 år.

Læs mere her

Pagten, Aarhus Teater, Foto: Emilia Therese.

Voksenforestillinger

WALLMANS CHRISTMAS SHOW – Juleshow med middag, dans og akrobatik  

Hos Wallmans får publikum akrobatik, dansk og international rock, legendariske boyband-numre og ikke mindst julemusik for alle pengene. Fra 15. november på Aalborg Kongres & Kultur Center.

Læs mere her

OG HER LUGTER BRUNT OG BRÆNDT moderne juleeventyr

Juleaften SKAL lykkes. Det skal være som planlagt, det skal være fejlfrit og det skal være hyggeligt! Men i denne forestilling er det allerede gået grueligt galt, og som i ethvert rigtigt juleeventyr banker det pludselig på døren. Fra 20. november på Mungo Park Kolding.

Læs mere her

JUL I DEN GAMLE HAVENISSEFABRIK julehistorie med gys og galgenhumor

Et ungt par flytter ind i en gammel, forladt havenissefabrik langt ude i skoven, men pludselig sker der noget uforklarligt. Oplev en julehistorie med musik gys og galgenhumor. Fra 28. november på Limfjordsteatret.

Læs mere her

XMAS CABARET – kantet juleshow med blandede godter

Et hold nycirkus-artister, komikere, musikere og skuespillere går løs på julen, og giver deres bud på det, vi alle sammen kender og elsker (eller hader). Fra 9. december på Teatret Svalegangen.

Læs mere her

Snefald på Odense Teater 2019. Foto: Emilia Therese

FYN

Børne- og familieforestillinger

SNEFALD – TV-julekalender på scenen

Lad dig rive med af en poetisk og magisk musikforestilling for hele familien baseret på den norske TV-julekalender Snøfall. Fra 16. november på Odense Teater. Aldersgruppe: Fra 6 år.

Læs mere her

JUL – Vandreforestilling gennem julens dufte og traditioner

Kom på en musikalsk og billedrig rejse fyldt med historier, dufte og sanseoplevelser hentet fra de mange juletraditioner. Fra 23. november på Nørregaards Teater, Odense. Aldersgruppe: Fra 4 år.

Læs mere her

DET BIMLER OG BAMLER – Om nisser og nissehistorier

Er du nysgerrig på hvorfra nisserne fik deres røde nissehuer og alt det andet fra et hemmeligt nisseliv på støvede lofter? Fra den 1. december på Baggårdteatret, Svendborg. Aldersgruppe: 4-9 år.

Læs mere her

De underjordiske på Riddersalen, Frederiksberg. Foto: Foto Dennis Westerberg

SJÆLLAND

Børne- og familieforestillinger

NISSEN PÅ MANDLENOm nisser, trolde og andre væsner

Nissen får sin grød dagen før jul, men mandlen mangler, så den må ud og lede blandt mennesker, trolde og andre skøre væsner. Fra 9. november på Ishøj Teater. Aldersgruppe: 3-9 årige. 

Læs mere her

TIL DIG FRA MIGOm julegaver, spillet på teatrets hyggelige loftscene

Er en utraditionel juleforestilling om gaver – om alt det man ønsker sig og det, man giver til andre. Fra 15. november på Det Lille Teater, København. Aldersgruppe: 3-7 årige.

Læs mere her

TRE VISE MÆND – Danseteater om de tre vise mænd

I denne danseforestilling bringes den gamle bibelske myte om de tre vise mænd ind i nutiden. Fra 16. november på Aaben Dans, Roskilde. Aldersgruppe: for børn fra 10 år samt unge og voksne.

Læs mere her

MIG OG BEDSTEFAR – OG SÅ NISSEPOK – Ole Lund Kirkegaards klassiske julefortælling

I Ole Lund Kirkegaards julefortælling skal vi på jagt efter svar på, om nisser bare er noget, de voksne har fundet på. Fra 19. november på Frilandsmuseet. Aldersgruppe: Fra 5 år

Læs mere her

DE UNDERJORDISKEOm gamle traditioner og ritualer

I en kærlighedserklæring til Moder Jord med afsæt i gamle traditioner, ritualer og varsler skal et mysterie opklares lige før jul. Fra 19. november på Riddersalen, Frederiksberg. Aldersgruppe: fra 6 år

Læs mere her

HIT MED JULEBANKO – Bankojulestue med Amin Jensen som vært

Gæt julesange og vind præmier, når Teater Vestvolden inviterer til Hit med banko-julestue, hvor Amin Jensen er vært. Fra 19. november på Teater Vestvolden, Hvidovre. Aldersgruppe: Fra 7 år.

Læs mere her

NÅR DU SER ET STJERNESKUD – Om julemirakler og engle

To engle lander i baggården og får sig en lille snak om stjerneskud, og så kommer der gang i miraklerne. Fra 20. november på Anemonen, København. Aldersgruppe: Fra 4 år.

Læs mere her

FAR TIL FIRE – Filmen på scenen

Mie, Ole og Lille-Per skal forsøge at redde julen og fars ære. Kommer Lille-Per mon til julebal i Nisseland? Nørregade Teater, Maribo. Fra 21. november.

Læs mere her

ENGLENE I SNEEN – Juleeventyr fremført med cellomusik

To søstre må begive sig afsted for at finde hjælp til deres fødende mor, men pludselig begynder sneen at falde, børnene farer vild i mørket, men så folder magien sig ud. Fra 23. november på Folketeatret.

Læs mere her

NISSEPATRULJEN – Musical om julemanden og hans gavesæk

I denne julemusical taber julemanden sin magiske gavesæk, men hvem tør finde sækken og redde julen? Fra 23. november i Glassalen i Tivoli. Aldersgruppe: Fra 5 år.

Læs mere her

ET JULEEVENTYR – Dickens juleklassiker

Scrooge er en mavesur gammel gnier, der hader jul, men julenat får han besøg af et genfærd og tre juleånder tager ham med på en tur til både fortiden, nutiden og fremtiden i Dickens juleklassiker. Fra 29. november på Nørrebro Teater. Aldersgruppe: Fra 7 år.

Læs mere her

NØDDEKNÆKKEREN – Den klassiske juleballet

Den klassiske juleballet handler om Marie, der får en nøddeknækker i julegave, og da klokken slår 12 midnat, tager den hende med på en magisk og farefuld rejse. Fra 30. november på Det Kongelige Teater. Aldersgruppe: Fra 9 år.

Læs mere her

DEN STORE JULEMIDDAG 5 – Julehygge og fællessang med risengrød til alle

Her er trylleri, julehygge og sange i Holbæk, der afsluttes med risengrød til alle. Fra 30. november på Teatret Fair Play, Holbæk.

Læs mere her

EN RIGTIG NISSE – Nissefortællinger og julestemning

Ida er flyttet for sig selv, men hun bor ikke alene, for her er også en nisse og den skal nok sørge for julestemningen. Fra 5. december på Teatret Zeppelin. Aldersgruppe: 3-8 årige.

Læs mere her

The Three Brexiteers
The Three Brexiteers, London Toast Theatres Crazy Christmas Cabaret. Foto: Thomas Petri

Voksenforestillinger

BANKOVARIETE 2019 – BRUNT OG BRÆNDT – Julebanko under sydens sol

Denne jul skal der spilles banko under sydens sol, i palmetræets skygge, for selvom man er rejst væk fra julen, skal man jo ikke smide alle traditioner i Middelhavet. Fra 14. november på Odsherred Teater.

Læs mere her

CRAZY CHRISTMAS CABARET – Et crazy show 

Vivienne McKee er tilbage og endnu engang er det med bizarre indfald og crazy komik i en action-packed satire over BREXIT. Fra 12. november i Glassalen, Tivoli.

Læs mere her

LÆS OGSÅ: The Three Brexiteers – Crossdressing og gule veste? Der er mening i galskaben!

Seneste

Ny Kulturbarometer-måling viser, at danskerne nedprioriterer deres kulturforbrug

Applaus har netop offentliggjort deres fjerde Kulturbarometer-måling i år....

Læs anmeldelser af forestillinger, du kan opleve på Aprilfestival i Syddjurs Kommune

Aprilfestival i Syddjurs Kommune er kortere end normalt. Festivalen...

★★★★★☆ LIBERTY – højoktanenergisk kropsekstravagance fanger kreativitetens eufori og trummerum

Kristján Ingimarsson fejrer sit 25 års jubilæum på Pavillon...

Nyhedsbrev

Annonce

Udforsk videre

Ny Kulturbarometer-måling viser, at danskerne nedprioriterer deres kulturforbrug

Applaus har netop offentliggjort deres fjerde Kulturbarometer-måling i år....

Læs anmeldelser af forestillinger, du kan opleve på Aprilfestival i Syddjurs Kommune

Aprilfestival i Syddjurs Kommune er kortere end normalt. Festivalen...

★★★★★☆ LIBERTY – højoktanenergisk kropsekstravagance fanger kreativitetens eufori og trummerum

Kristján Ingimarsson fejrer sit 25 års jubilæum på Pavillon...

★★★★☆☆ Elektra – outreret kvindeportræt i tv-thriller-klæder

Richard Strauss’ opera om den hævngerrige Elektra, der sværger...

★★★★★☆ Starchitects – højenergisk hyldest til børns kreativitet

Motionhouse er tilbage på Baltoppen LIVE med en højenergisk...
Annonce
Annonce

Ny Kulturbarometer-måling viser, at danskerne nedprioriterer deres kulturforbrug

Applaus har netop offentliggjort deres fjerde Kulturbarometer-måling i år. En måling, der viser, at 58% af de adspurgte svarer, at den økonomiske situation påvirker deres kulturforbrug,...

Læs anmeldelser af forestillinger, du kan opleve på Aprilfestival i Syddjurs Kommune

Aprilfestival i Syddjurs Kommune er kortere end normalt. Festivalen løber af stablen 21.-23. april i Rønde og Ebeltoft på Djursland. Men årets program byder...

★★★★★☆ LIBERTY – højoktanenergisk kropsekstravagance fanger kreativitetens eufori og trummerum

Kristján Ingimarsson fejrer sit 25 års jubilæum på Pavillon K med den energifræsende, morsomme og poetiske LIBERTY, der fletter bidder fra hans forestillinger til...