Del

Det var Limfjordsteatret, Teatergrad, operasanger Hans Dueholm og forestillingen Peer Gynt, der løb med priserne, da Danmarks Teaterforeninger denne weekend uddelte de fire turnépriser.

Til gallafesten lørdag aften på Danmarks Teaterforeningers årlige seminar blev vinderne kåret. ”Årets Turnéskuespiller” gik til Hans Dueholm, og i talen blev der lagt særlig vægt på hans mange talenter, da han ud over titlen som operasanger også blev rost som standup-komiker, dramatiker, instruktør og teaterdirektør.

Prisen som ”Årets børne/unge og Familieteaterproducent” gik til Limfjordsteatret, der i talen fik stor ros for ikke bare at lave gode forestillinger: “De gør os i høj grad lidt klogere på hinanden og på os selv som mennesker. Med alle vores dagsordener, forvirrede følelser og drømme. Uanset om man er tre eller tres år gammel. Men især bibringer de os en følelse af, at verden er et magisk sted. At livet er magisk.”

”Årets Turnéteaterforestilling” gik til Folketeatrets Peer Gynt. “Instruktøren Moqi Simon Trolin har sammen med Henriette Vedel forkortet og givet Ibsen et sprogligt brusebad, selv Edvard Griegs ellers så berømte kompositioner til stykket har de haft modet til at lade fare til fordel for et ligeså billedskabende, abstrakt men nyere musik. Tempoet er sat op, forestillingen får rytmen fra den konstante, hektiske jagt på eventyret som især kendetegner den unge Peer, spillet af en veloplagt, frisk og levende Cyron Melville.”

Teatergrad løb med ”Årets Hæderspris” for deres evne til at publikumsudvikle, deres imponerende aktivitetsniveau og den høje kvalitet i deres forestillinger. I talen lød det “De har både på deres københavnske hjemmebane og ude på turné flyttet forestillingerne ud af de klassiske sale og ind i publikums hverdagsmiljø eller på steder med en særlig ånd og relevans for forestillingen. Et berømt slot, plejehjem, en privat dagligstue, klasseværelser, byrådssale…”

Teaterforeningerne uddeler selv priserne “Årets børne/unge og Familieteaterproducent” og ”Årets Turnéteaterforestilling”, mens de to øvrige priser uddeles af Danmarks Teaterforeningers bestyrelse.

LÆS OGSÅ: Danmarks Teaterforeningers årlige seminar: Her sælges teater og dans for 55 millioner