Der er masser af vild, eventyrlig, absurd og alvorlig scenekunst for børn og unge i denne uges anbefalinger. For de unge byder weekenden på en tidsrejse i elektronisk musik, en high school-musical med pophits om jordens undergang, en skøjte-forestilling og en fortælling om digitale krænkelser og en ung piges kamp for at komme videre. For børn er der både eventyrlig Astrid Lindgren-fortælling og en forestilling om at være ung og klima-angst.

Moderne danseforestilling på glatis

Tag uldtæppet under armen og hæld varm kakao på termokanden – Vi skal i skøjtehallen. Det canadiske kompagni Le Patin Libre har lagt glimmer, glitter og snorlige piruetter på hylden og flyver hen over isen i en moderne danseforestilling på skøjter. Efter forestillingen deler de professionelle skøjteløbere ud af deres tricks til after ice-skating party.

Vertical Influences, Gladsaxe Skøjtehal. Fra 23. – 24. november 2019. Arrangeres af Dansehallerne og Gladsaxe Kommune. Aldersgrænse: 7 år. Læs mere her

Elektronisk koncert og tidsrejse i en musikgenre

Kan murens fald, 11. september, Finanskrisen, #metoo, Trump og klimakatastrofen høres i musikken? I forestillingen ELECTRONIC skal vi på en tidsrejse ind i den elektroniske musikgenre. Publikum rejser med fra 1989, hvor computeren knap fandtes, og frem til i dag, hvor algoritmer kan lave hits.

ELECTRONIC, Sort/Hvid, København. Fra 21. november – 13. december 2019. Læs mere her

Astrid Lindgrens Brødrene Løvehjerte

Kampen mod det onde tages op i Astrid Lindgrens populære fortælling om Brødrene Løvehjerte. Eventyrlandet Nangijala bliver levende med en kæmpe skærm som scenografi, der lader børnene komme med helt ind i eventyrets verden. Anbefales fra 8 år.

Brødrene Løvehjerte, Skuespilhusets store scene, Det Kongelige Teater, København. Fra 22. november –  11. januar 2020. Læs mere her

Brødrene Løvehjerte, 2019, Det Kongelige Teater. Foto: Miklos Szabo

Om at være ung og klimabevidst

Olivia ser tegn overalt og hun forsøger at råbe de voksne op, men de forstår ikke hendes panik. Hvorfor bekymrer de sig ikke om det, der er vigtigst? ”Min bror er en blåhval” er en fortælling om at være ung, klimabevidst og klimaangst.

Min bror er en blåhval, Teaterhuset Filuren, Aarhus. Fra 21. november – 6. december 2019. Læs mere her

Min bror er en blåhval, co-produktion mellem Teateriet Apropos og Teaterhuset Filuren. Pressefoto.

High school-musical om jordens undergang med pophits 

På en amerikansk high school gør eleverne klar til prom night. Her er alle stereotyperne fra amerikanske ungdomsfilm: den bitchy cheerleader, den lækre sportsfyr og nørden. Men pludselig rammer katastrofen og verden går under midt i en eksplosion af kæmpeblæksprutter og kvælning i candyfloss – nå ja, og så er musicalen spækket med pophits!

Katastrofe, Teater Momentum, Odense. Fra 21. november – 21. december 2019. Læs mere her

Digitale krænkelser

Hvordan behandler vi hinanden i det digitale rum? Med inspiration fra Umbrella-sagen, hvor op mod 1000 blev tiltalt for at have delt en krænkende video af en 15-årig pige, viser Aveny-T nu en forestilling om digitale krænkelser og dem, der rammes. Her følger vi en ung piges kamp for retfærdighed og for at komme videre.

Klædt af, Aveny-T, Frederiksberg. Fra 22. november – 6. december 2019. Læs mere her

Siff Vintersol i Klædt af, Aveny-T. Foto: Zuhal Kocan.

Hovedfoto-kreditering (fra venstre mod højre): Emilia Staugaard,Miklos Szabo, Zuhal Kocan, pressefoto, Alicia Clarke.