Del

Så er der endnu en weekend i sigte med masser af spændende scenekunst. Du kan fx opleve den frygtløse amazone Penthesilea og krigeren Achilleus i voldsom kærlighedskamp. Få et portræt af Døden på Odin Teatret, en musikalsk collage om at have alt, men stadig være utilfreds på Teater Hund og Co. og sidst men ikke mindst møde Dickens mavesure gnier Scrooge i en god gammel juleklassiker.

Krig mellem kønnene – København

På Det Kongelige Teater blænder de op for en tragisk og lidenskabelig kærlighedshistorie om den frygtløse amazone Penthesilea og den græske kriger Achilleus, der forelsker sig i hinanden midt i den trojanske krig. Oplev den klassiske myte blive til en moderne, rå og legesyg forestilling om kønnenes kamp.

Penthesilea, Det kongelige Teater, 28. november – 11. januar. Læs mere her

En skikkelse, der ikke vil dø. Odin Teatret. Foto: Franco Galli

Døden hedder Mr. Peanut – Holstebro

Hvorfor er vi bange for døden? Det skal vi blive klogere på i Odin Teatrets forestilling, hvor vi møder Døden, der har taget skikkelse af en såkaldt Mr. Peanut. I scener, der tager publikum fra det groteske til det sentimentale, flyder tekst, dans og filmklip sammen for at mane det usigelige ved Døden frem.

En skikkelse, som ikke kan dø, Odin Teatret, 29. november. Læs mere her

Lykkelig og utilfreds – København

Hvad drømmer vi om, når drømmen er gået i opfyldelse, og vi venter på, at noget endnu bedre dukker op? Nu kan publikum opleve en tragikomisk musikalsk collage af hverdagsbilleder om at være lykkelig, men utilfreds i Teater Hund & Co.’s forestilling om lykke, eller mangel på samme.

Drømme om noget andet, Teater Hund og Co., 30. november – 21. december. Læs mere her

Dickens juleklassiker – Aalborg og København

Oplev Mette Horn eller Marcus Gad Johansen i rollen som Scrooge når både Aalborg Teater og Nørrebro Teater blænder op for Dickens’ udødelige juleklassiker Et juleeventyr, hvor den mavesure Scrooge til sidst må overgive sig til julens varmende fællesskab. 

Et juleeventyr, Nørrebro Teater, 29. november – 4. januar. Læs mere her

Et Juleeventyr, Aalborg Teater, 30. november – 22. december. Læs mere her