Del

13 kunstnere, heriblandt lysdesigner Jesper Kongshaug, forfatter Mette Moestrup, Nikoline Werdelin og sanger Annisette Koppel fra Savage Rose, modtog tirsdag aften Statens Kunstfonds hædersydelse. Ydelsen gives til kunstnere med en særlig betydning for Danmarks kunst og kulturliv. 

Indenfor scenekunstområdet blev det lysdesigner Jesper Kongshaug, der i år modtog Statens Kunstfonds hædersydelse.

I begrundelsen for tildelingen lød det: “Jesper Kongshaug er både i dansk og international sammenhæng en ener inden for moderne lysdesign. Med sine originale og radikale lyssætninger både på store og små scener har han bidraget til at gøre lysdesign til en væsentlig og skabende del af det kunstneriske udtryk inden for scenekunst. Parallelt med sin store betydning for teater, ballet og opera i Danmark og internationalt, har han gennem en lang årrække skabt unikke, højt profilerede lysinstallationer til bygninger, natur- og byrum, institutioner og museer. Jesper Kongshaug har i mange år tilhørt eliten inden for både dansk og internationalt lysdesign, og har gennem sit virke vundet en lang række priser og udmærkelser for sit arbejde med lys.”

Læs resten af begrundelsen her og se de øvrige modtagere her.

LÆS OGSÅ: Hvordan skaber man Skagens lys på scenen?

På aftenen optrådte sanger og sangskriver Annisette Koppel, der også var blandt modtagerne af hædersydelsen. Se stemningsbillederne fra aftenen her:

Annisette Koppel
Annisette Koppel optræder på aftenen. Foto: Per Arnesen
Efterklang
Efterklang optræder til arrangementet i Absalon Kirke på Vesterbro. Foto: Per Arnesen