Del

Solodanser Kizzy Matiakis, der er aktuel med balletten Blixen på Det Kongelige Teater, blev i går hædret med Ole Haslunds Kunstnerfonds kunstlegat.

22 kunstnere inden for kunst- og museumsverdenen blev hædret og fra scenekunsten fik sceneinstruktør og scenograf Jacob F. Schokking hæderslegatet, skuespiller Githa Lehrmann modtog et kunstlegat og skuespiller Julie Agnete Vang blev tildelt et rejselegat.

Solodanser ved Den Kongelige Ballet, Kizzy Matiakis, hædres ”for sin enestående kunstneriske flammeindsats for at bevare en verden med klassisk ballet,” lød det i motiveringen.

Githa Lehrmann hædres bl.a. for en ”En imponerende alsidighed i dansk teater”, som det fremgår af motiveringen, mens motiveringen for Schokking lyder: ”Jacob F. Schokkings vision er grænseløs, og hans evne til at gøre tekstens ånd lysende på en scene er uafviselig. Det er en sjælden kombination, som har haft afgørende indflydelse på dansk teater.”

Og Julie Agnete Vang belønnes bl.a. for hendes kvindeportrætter, med motiveringen: ”Disse rige og varme kvindeportrætter er kun en del af Julie Agnete Vangs allerede store kunstneriske palette. Hun mestrer også satiren…”

Læs alle motiveringerne her

Læs mere om fonden og historien bag her

Ole Haslunds Kunstnerfond uddeler én gang årligt legater til billedhuggere, billedkunstnere, kunsthåndværkere, scenekunstnere, museumsfolk, konservatorer m.fl.

For 2019 uddeles 3 hæderslegater, 15 kunstlegater og 4 rejselegater. Legaterne ydes som en hæder og kan ikke søges. I år blev legaterne uddelt d. 5. december i København. Fonden uddeler i år hæders-, kunst- og rejselegater for en samlet sum på 1.8 mio.