Del

Fra årsskiftet siger Statens Kunstfond farvel til 24 medlemmer, der i fire år har arbejdet i Kunstfondens legatudvalg. I legatudvalget for Scenekunst er det Nikolaj Mineka (udpeget af kulturministeren), der sammen med Lisbeth Burian (formand) og Karen-Maria Bille bliver de nye hænder, der tager over.

Kulturminister Rasmus Prehn siger: ”Statens Kunstfond har en enorm vigtig opgave i at sikre, at kunst i alle dens afskygninger når ud til alle – uanset om man er 3, 12 eller 82 år, eller om man bor på Bornholm eller i Skive. Samtidig skal Kunstfonden give danskerne lyst til at deltage i og engagere sig i kunsten. Det er en vigtig opgave – og jeg er ikke et øjeblik i tvivl om, at vi har fået sat et utrolig kompetent hold: 24 dygtige mennesker, der med hver deres baggrund og ekspertise er klar til at tage fat på opgaven.”

De nye medlemmer i Legatudvalget for Scenekunst er:

Lisbeth Burian – formand (udpeget af repræsentantskabet)

Nikolaj Mineka (udpeget af kulturministeren)

Karen-Maria Bille (udpeget af repræsentantskabet)

Se de resterende udvalg her

Baggrund om Statens Kunstfond

Statens Kunstfond er Danmarks største kunstfond og uddeler hvert år omkring 550 mio. kr. til ca. 6000 projekter inden for musik, scenekunst, litteratur, arkitektur, billedkunst, kunsthåndværk og design.

Statens Kunstfond består af 54 personer, der er udpeget af kulturministeren og Statens Kunstfonds repræsentantskab. De 54 personer sidder i 12 udvalg: seks legatudvalg og fem projektstøtteudvalg samt ét samlet projektstøtte- og legatudvalg for arkitektur.

Alle medlemmer af Statens Kunstfond er udpeget for en 4-årig periode. De nye legatudvalg udpeges for perioden 1. januar 2020 til 31. december 2023, mens de nuværende projektstøtteudvalg er udpeget for perioden 1. januar 2018 til 31. december 2021.