Del

I kommende uge slår Ryslinge Højskole på Midtfyn dørene op til konferencen ‘Status på mesterlære – mellem autoritet og samskabelse’. Her kan deltagerne blive klogere på fremtiden for mesterlære i kunstfagene og særligt i scenekunsten.

Hvad er værdien og vigtigheden af mesterlære som læringsstil, og hvordan kan vi revitalisere den i dag? Det er nogle af de spørgsmål, som konferencen i det Midtfynske i den kommende uge vil stille skarpt på. 

Konferencen på Ryslinge Højskole er primært tilrettelagt for personer, der arbejder med læring og talentudvikling i kunstfagene og på dagen vil dynamikken mellem autoritet og samskabelse blive diskuteret i relation til kunstuddannelsernes fremtid. Gennem forskellige oplæg udforskes lærlinge/mester-relationen i skabende læreprocesser og af mentorskab og udover oplæg byder dagen også på samtaler og praksiseksempler, hvor deltagerne kan blive klogere på mesterlærebegrebet, og hvordan det kan rykkes ind i en mere moderne kontekst.

Formiddagens oplægsholdere er Klaus Nielsen, forsker i mesterlære, Lin Allune, Oplysningsgruppen/Filmskolen og Inger Eilersen fra Den Danske Scenekunstskole. I fællesskab tager de pulsen på mesterlære i forhold til de danske kunstskoler.

Efter frokost er der fem aktører på programmet, hvis oplæg omhandler, hvordan der skabes rum og rammer for mesterlære i uddannelser, iværksætteri og mentorskab. Heriblandt er Peter Michaelsen fra BaggårdTeatret og Claus Koch fra UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole.

LÆS OGSÅ: ”Hun kigger på mit arbejde med forretningskvinde-øjne, og det udfordrer mig”

Som afslutning på dagen vil der være et netværksarrangement, hvor Kulturregion Fyns samarbejdspartnere bl.a. vil fortælle om egne projekter.

Læs mere om se det fulde program her

Tidspunkt: Kl. 9.30-16.00 samt netværksarrangement frem til kl. 18.30.

Pris: 400 kr. og 200 kr. for studerende.

Prisen er inklusiv en god frokost og en sandwich til dem, der bliver til netværksarrangementet.

Link til billetter: www.ryslinge-hojskole.dk

Sidste frist for tilmelding er 12.12. kl. 12.12