Del

Der er knuste hjerter og krævende kærlighed på plakaten i disse dage, hvor juleroen ellers skal til at indfinde sig, men hvor scenekunsten stadig er i fuld vigør. Så er du til klassikere både som musikteater og drama, performance og ny-cirkus, er der stadig mulighed for dugfriske forestillinger før ferien.

Cecilie Gerberg oh Nicolai Jandorf i Skønheden og udyret, Odense Teater 2019. Foto: Emilia Therese

Skønheden og Udyret som farverigt familieteater – Odense

Dette er ikke Disneys musical, men derimod en farverig og musikalsk familieversion af Skønheden og Udyret, som er baseret på det klassiske folkeeventyr, som også Disneys kendte film bygger på. Med denne lover teatret: ”at historien går nye og tankevækkende steder hen”.

Skønheden og udyret, Odense Teater, Odeon, Familieforestilling (anbefales til børn fra ca. 6 år). 14. december – 1. februar. Læs mere her

Simon Mathew i Denungewertherslidelser, Aarhus Teater 2019, Foto: Zuhal Kocan

Hvis den unge Werther havde en Youtube-kanal – Aarhus

Den unge Werther lider stadig under den store forelskelse i Lotte, som han ikke kan få. Nu tager den Reumertvindende instruktør Sargun Oshana, livtag med Goethes klassiker i en moderne fortolkning af det passionerede trekantdrama, når det historiske værk trækkes op til i dag med referencer til hashtags og youtube-kanaler.

Denungewertherslidelser, Aarhus teater, Studio Scenen, 13. december – 25. januar. Læs mere her

LÆS OGSÅ: Gustav Dyekjær Giese er gal og genial som Goethes Werther (Aalborg Teater)

Danseforestilling om overvågning – København

Forestil dig at du bliver konstant overvåget og observeret. I danseforestillingen ZONA udforsker tre performere ideen om vores privatliv og intimsfære og her vil de forsøge at få os til at se os selv og vores personlige rum på en ny måde.

ZONA af Edhem Jesenković, Koncertkirken, 12.- 15 december. Læs mere her.

Nycirkus, komik, musik og skuespil som julecabaret – Aarhus

I XMAS CABARET har Teatret Svalegangen inviteret et hold af nycirkus-artister, komikere, musikere og skuespillere indenfor og bedt dem om at gå løs på julen. De giver deres bud på det vi alle sammen kender og elsker (eller hader) og teatret lover at det bliver forførende, sjovt, overraskende og mon ikke også Danmark får et kærlig klap på kinden (eller over nallerne).

XMAS CABARET, Teatret Svalegangen, 10.-14. december. Læs mere her

Danseforestilling – Et møde mellem krop og teknologi i rå industriomgivelser

Danseforestillingen COLLECTIVE BEHAVIOUR,undersøger forholdet mellem individualitet og masse-identifikation. Forestillingen finder sted i de rå og industrielle rammer i den gamle sporvognsremise på Vesterbro, KPH Volume og er skabt  i et samarbejde mellem den prisvindende danske koreograf Simone Wierød og den verdenskendte kunstnerduo Kimchi and Chips. 

COLLECTIVE BEHAVIOUR, KPH Volume, 18. og 19. december. Læs mere her