Del

Nu kan Ingmar Bergmans Scener fra et ægteskab opleves i hele landet. Det er skuespillerne Stine Stengade og Morten Kirkskov, der spiller med i det intense par-drama, hvor rollerne i denne udgave af klassikeren er byttet om. 

I denne udgave af Ingmar Bergmans drama er det kvinden, der forlader mand og børn for en yngre model og det vakte begejstring hos både anmeldere og publikum, da den spillede i Skuespilhuset over to sæsoner. 

Det Kongelige Teater sender forestilliingen på turné i hele Danmark fra den 14. januar til 7. feb. 2020, og sikrer, at endnu flere danskere får mulighed for at opleve den heftige skilsmisse mellem Johan og Marianne på tætteste hold.

Scener fra et ægteskab havde urpremiere som miniserie på tv i 1973 og lagde gaderne øde. Tusinder af par styrtede til familierådgivning, og Bergman fik hemmeligt nummer. Dengang som nu er det en fortælling, som kan sætte ægteskabet og jagten på den sande kærlighed i nyt perspektiv for de fleste.

Bergman sagde selv om manuskriptet: ”Det tog to en halv måned at skrive disse scener. Det tog et voksenliv at erfare dem«. Hans portræt af et ægteskab i forfald var en knivskarp fremstilling af magtforholdet mellem kønnene. Men meget har ændret sig på 40 år, og i denne udgave er rollerne byttet om. Nu er det kvinden, der forlader mand og børn for en yngre model.

LYT TIL PODCAST: Om forestillingen

Da forestillingen havde premiere i 2017 gav Berlingskes teateranmelder Jakob Steen Olsen forestillingen 5 stjerner. 

scener fra et ægteskab
Scener fra et ægteskab blev opført på Sydney Opera House i 2018. Pressefoto

Det Kongelige Teaters udgave af Scener fra et ægteskab imponerede også “down under” og sendte forestillingen til Sydney Opera House i 2018. Her var det første gang at Stine Stengade spillede den kvindelige hovedrolle, hvor publikum tidligere har kunne opleve Sofie Gråbøl i den rolle.

Se datoer, tider og hvilke byer, der får besøg HER