Del

Teaterforestillinger fra Vendsyssel Teater bliver nu sendt direkte til patienterne på Regionshospital Nordjylland som en del af projektet Sygt Sundt Teater.

Mens teaterforestillinger på Vendsyssel Teater udspiller sig på scenen vises de direkte på skærme hos patienterne på Regionshospital Nordjylland.

”Folk får det bedre af at få en kulturel oplevelse. Vi vil gerne nå ud til et publikum, som ellers ikke har mulighed for at komme i teatret. Samtidig kan vi nå nogle nye målgrupper og vise dem vores kunst,” siger Lars Sennels, teaterdirektør, Vendsyssel Teater.

Sygt Sundt Teater er et samarbejde mellem Vendsyssel Teater, TV2 Nord, Spar Nord Fonden og regionshospitalet. Projektet er støttet med en halv million kroner af Spar Nord Fonden og 100.000 kroner af Region Nordjylland.

Sygt Sundt Teater – En samtale-starter

Forestillingerne vil samtidig blive vist i fællesstuer på afdelinger, hvor patienter er indlagt i længere tid. Her kan de pårørende og patienterne få en kulturel oplevelse sammen.

”Vi vil gerne være med til at give patienterne en oplevelse, der løfter deres hverdag. På hospitalet har vi ekspertise til at hjælpe med det fysiske, men et sundt menneske er jo mere end det. Vi håber, at vi kan skabe en ekstraordinær oplevelse, som giver patienter, pårørende og personale noget særligt at tale om i en svær situation, hvor omdrejningspunktet ellers er sygdom”, siger Henrik Larsen, hospitalsdirektør på Regionshospital Nordjylland, der heller ikke har glemt de ansatte på regionshospitalet. De får nemlig samtidig mulighed for at overvære forestillingen på selve teatret ved et specialarrangement.

Hospitalsklovn for voksne

Projektet Sygt Sundt Teater er i første omgang et pilotprojekt, der ikke vil blive vist på andre tv-skærme end dem, der er på Regionshospital Nordjylland. Det er TV2 Nord, der bringer teatret ud til sygesengene.

”Jeg forestiller mig ikke, at tilværelsen på et sygehus er den mest festlige. Kan vi bringe et lille smil og lidt refleksion ind i en svær tid, så gør vi gerne det. Er der en, der bliver bare en lille bitte smule mere rask af det, så er jeg glad. Der er lidt hospitalsklovn for voksne over det. Sådan et projekt her kan desuden kun lade sig gøre i Nordjylland. Hvor ellers ringer en teaterdirektør til en tv-direktør med sådan et forslag?” siger Mikael Justesen, administrerende direktør, TV2 Nord.

Helbredende kunst

Sygt Sundt Teater er støttet af Spar Nord Fonden med 497.000 kroner.

”Spar Nord Fonden vil gerne støtte projekter, hvor mennesker gør noget for mennesker. Her får syge personer muligheden for at få en kulturel oplevelse. Det er bevist, at kunst, musik og oplevelser kan gøre folk hurtigere raske,” siger Ole Peter Christensen, direktør, Spar Nord Hjørring.

LÆS OGSÅ: Kan kunst helbrede? – nyt eksperiment i Aarhus

Sygt Sundt Teater begynder med forestillingen Stormene onsdag 18. marts. Onsdag 13. maj vises Margaridas Metode. Derudover bliver der vist yderligere to forestillinger fra teatrets efterårsprogram.

Læs mere om projektet her