Del

I denne uge kan du både opleve dans, drama og livemusik, når Den Sorte Skole og Dansk Danseteater går sammen. Du kan komme helt tæt på psykisk vold og krigens forrående væsen og stille spørgsmål om ulighed og frihed sammen med De Gule Veste.

Den Sorte Skole og Dansk Danseteater går sammen – Aarhus

For første gang går den musikalske duo Den Sorte Skole nu sammen med Dansk Danseteater i dobbeltforestillingen Nattergalen. Her bygges bro mellem moderne dans, elektroniske rytmer, kunst og klassiske litterære værker som H.C. Andersens eventyr Nattergalen og Oscar Wildes’ Nattergalen og Rosen, her genfortolket i dansernes bevægelser og musikkens sprog, som bliver talt af den musikalske duo live på scenen.

Nattergalen, Musikhuset Aarhus, urpremiere 17.januar 2020. Læs mere her

Få et indblik i psykisk vold – Aarhus

Psykisk vold har været på manges læber, siden det i 2019 for første gang fik sin egen paragraf i Straffeloven. For dem som står midt i det, kan det dog være svært at genkende og forstå. Gennem en blanding af performance, dans, elektronisk musik og spoken word vil kunstnerne bag The Soul Catcher belyse psykisk vold og de mekanismer, der ligger bag – manipulation, kontrol og magt.

The Soul Catcher, af Kassandra Productions på Bora Bora – Dans og Visuelt Teater, 21.-25. januar 2020. Læs mere her

De Gule Veste som teater– Allerød

Skabt ud fra samtaler med rigtige “Veste”, er De Hovedløse en socialrealistisk fortælling sat i de franske forstæder, som samtidig trækker humoristiske tråde til en fransk, forkælet og kagespisende dronning fra fortiden.

De Hovedløse, Mungo Park – Allerød, 22. januar – 4. februar 2020. Læs mere her

anbefaler
De Hovedløse på Mungo Park i Allerød. Pressefoto

For nogle slutter krigen aldrig – København

Støvet fra regnen flytter spotlyset på, hvad der sker, når man i kølvandet af politiske beslutninger sender danske soldater til traumatiserende krigszoner og ved hjemsendelse forventer, at de kan vende tilbage til et civiliseret og uforandret liv.

Støvet fra regnen, Teater Grob, spiller til den 31. januar 2020. Læs mere her