I musik-performancen Macro Plastic undersøges plastik som tema og materiale. Duoen LYD PORT står bag værket, og sammen med publikum vil de iscenesætte plastikken i sin skønhed og brutalitet med det formål at se nuancerne i de ting, der omgiver os.
I duoens performance-forestillingen Macro Plastic bruges plastik både visuelt som materiale for kostumerne og scenografien og som en del af lydsiden med materialets forskellige knitrende lyde.
Morten Schmidt, der er den ene del af LYD PORT, fortæller:
“Vi har været optaget af dobbeltheden både i materialets brug, som et fantastisk hjælpemiddel for mennesket, til at være en kilde til voldsom forurening. Det er på samme tid hårdt i sin refleksion, og kan være utroligt blødt, i sin knitrende lyd, og får et organisk visuelt udtryk når det bliver smeltet, og næsten kan ligne hud eller bindevæv.“

Duoen består yderlige af Mai Ane Pil Siedentopp, der ligesom Morten Schmidt har en baggrund i elektronisk musik og lydkunst, og i LYD PORTs univers blandes klassisk kor med elektroniske klangflader, beats og sfæriske pop-vokaler.
“Vi vil med forestillingen skabe en sanselig verden, der er både uhyggelig og smuk, og som kan skabe en klangbund til refleksion over ansvar, vaner og veje til forandring. Ved at iscenesætte plastikken i sin skønhed og brutalitet vil vi – sammen med publikum – søge at se nye nuancer i de ting, der omgiver os,” siger Mai Ane Pil Siedentopp om performancen Macro Plastic.
LÆS OGSÅ: Stormøde i 2020 sætter fokus på bæredygtighed i scenekunst-branchen
Duoen arbejder i et bredt kunstnerisk felt, og har siden de indledte samarbejdet i 2017 arbejdet med alt fra skulptur til lydinstallation, scenografi, visuals til soundwalk og performance. I Macro Plastic præsenteres publikum, ifølge kunstnerne, for hele følelsesregistret fra afmagt over vrede til sorg, og håb for en større forbundethed med resten af jorden. På scenen står Mai Ane Pil Siedentopp og Morten Schimdt som solister med et kor af klassiske sangere.
Se mere om LYD PORT her