Del

150.000 kr. får juryen for Scenekunstens Priser i Aarhus af Billetsamfonden, der ophører efter 20 års virke som støtter af kulturelle formål.

Kun godt og vel en uge efter en vellykket nytårskur og prisoverrækkelse får scenekunsten i Aarhus en uventet anerkendelse. Billetsamfonden, der i mere end 20 år har støttet kulturelle formål, ophører, men bevilger sine allersidste økonomiske midler, en portion på 150.000 kroner, til den jury, der hvert år nominerer og uddeler Scenekunstens Priser i Aarhus.

Bag den årlige uddeling af de aarhusianske scenekunstpriser står Performing Arts Platform, der bland andet støtter scenekunstens synlighed. I den sammenhæng opstod juryen for syv år siden. De fem medlemmer, der arbejder con amore, nominerer hvert år forestillinger til prisen Årets Forestilling og desuden uddeler de æresprisen Årets Applaus og nogle år også anerkendelsen Årets Pinspot.

Mette Rønne, der er jurymedlem i Scenekunstens Priser, siger:

”Vi er meget taknemmelige for Billetsamfondens donation. 150.000 kr. er rigtig mange penge for os, for vi arbejder med et ganske lille budget. Juryen har endnu ikke nået at drøfte, hvad pengene konkret skal bruges til, men det er klart, at de skal kanaliseres videre til gavn for de aarhusianske scener og enkeltpersoner, der betyder noget for scenekunsten her i byen. Den årlige prisuddeling og nytårskur har allerede skabt god synlighed om scenekunsten. Med fondspengene kan det blive endnu bedre.”

I år gik prisen for Årets Forestilling til Hvid Støj Sceneproduktion for småbørnsforestillingen [pAp-kAs], og Aarhus Festuge fik æresprisen Årets Applaus for et modigt sats med performancekollektivet Signas ‘Det Åbne Hjerte’ på det nedlagte Aarhus Amtssygehus.

LÆS OGSÅ: Priser til årets aarhusianske forestillinger

Fakta om scenekunstens priser

Juryen udgøres af fem medlemmer:
Astrid Guldhammer – børnekulturkonsulent ved Børnekulturhuset i Aarhus.
Dorthe Hansen Carlsen – skuespiller, instruktør og performancetræner.
Erik Farmann – journalist og kulturkonsulent.
Jakob D. A. Nicolaisen – journalist og kommunikationsrådgiver ved J-DAN Kommunikation.  
Mette Rønne, skuespiller, teaterleder, kulturentreprenør

Der ses årligt 40-50 Aarhus-funderede forestillinger indenfor drama, performance, opera og musical.