Del

Et stort million-underskud for 2019 får store konsekvenser for Fredericia Teater. 25% af teatrets faste medarbejdere skal afskediges og en forestilling udskydes til 2021. Grunden er, at billetsalget ikke levede op til forventningerne.

Det oplyser bestyrelsesformand for Fredericia Teater, Gitte Lillelund Bech, som tiltrådte som formand i foråret 2019:

“Underskuddet bliver i omegnen af 20 millioner kroner for 2019. Grunden er, at billetsalget ikke levede op til forventningerne. Jeg kan konstatere, at bestyrelsen og direktion har været for optimistiske, da de lagde budget. Vi er nu nødt til at skære helt ind til benet på teatret”, sagde Gitte Lillelund Bech til Fredericiaavisen.dk i går.

Udover fyringer af teatrets faste medarbejdere bliver forestillingen Broerne over Madison County også udskudt til 2021. Det er dog teatrets eneste ændring i det nuværende program.

LÆS OGSÅ: ‘Broerne i Madison County’ bliver til musical

I midten af december blev Fredericia Teaters bestyrelse opmærksom på problemets størrelse og det skyldtes primært Tarzan-forestillingerne i København, der ikke solgte, som de skulle.  

“Det er en alvorlig situation, men for den nye bestyrelse er det vigtigt at sikre, at vi har et teater at bygge videre på. Vi slår en streg i sandet, vi konsoliderer og bygger op mod et nyt teater på havnen, men der skal først være styr på økonomien,” siger formanden til Fredericiaavisen.dk.

Fredericia Teaters bestyrelse har besluttet at forestillinger, der spiller uden for Fredericia skal sikres ved at dele risikoen med den partneren på forestillingen, eller at hele forestillinger skal sælges uden billet-risici. Fra 2021 vil bestyrelsen tage stilling til dette fra forestilling til forestilling.