Del

Kunstsalon VISION
7. feb 2020 kl. 17-18.30
Teater Republique

I Paris er gaderne fyldt med utilfredse borgere i gule veste og det er ikke bare i Frankrig, at borgere gør oprør mod økonomisk og social ulighed, eliten og globalisering. Protest-aktioner på åben gade har bredt sig og de har deres eget særlige sprog. Aktører og eksperter inden for scenekunst og en frankrigsforsker sidder i panelet, når Bikubenfonden inviterer til salon om emnet på Teater Republique.

De gule veste tror på at demonstrationen og aktivismen som politisk metode kan skabe forandringer og ifølge Mungo Parks direktør, Anna Malzer, kalder udviklingen på at lade revolutionen sive ind på teaterscenen. 

Spørgsmålet er hvordan? Selv gør hun det gennem research-baserede fortællinger fra vores globale verden – i en folkelig, ja nærmest poppet form. Nu kalder hun på en dybdegående samtale om demonstrationens væsen – og hvordan og hvorfor teatret blander sig i revolutionen, og inviterer frankrigsforsker og ekspert i europæisk populisme og revolution, Jørn Boisen, samt scenekunsteksperterne Sigrid Johannessen og Ditte Maria Bjerg til en diskussion om deres vidt forskellige scenekunstneriske greb om revolutionens væsen.

Jørn Boisen sørger for at hæve blikket over tilstandene på gaderne, og diskussionen mellem de tre scenekunstnere har fokus på, hvad teatret har af revolutionære kræfter i sig.

Kunstsalon VISION er Bikubenfondens samtaleformat på kunstområdet og denne gang modereres salonen af Torben Sangild, skribent på Zetland og vært på Radio4 samt tidligere kunstanmelder på Dagbladet Politiken og programvært ved Radio24syv. 

Salonen finder sted på Reaktor Scenen på Teater Republique og er et samarbejde mellem Mungo Park, Republique og Bikubenfonden.

Panelet består af:

Anna Malzer – direktør Mungo Park

Jørn Boisen – lektor, Institut for Engelsk, Germansk og Romansk. Hans forskningsområder er: Frankrig, Fransk politik, Emmanuel Macron, Marine le Pen, Populisme, Revolution, EU.

Sigrid Johannessen – dansk instruktør, husinstruktør og konceptudvikler, Teater Sort-Hvid.

Ditte Maria Bjerg – rektor for Teaterhögskolan i Malmø, Lunds Universitet. Hun er uddannet instruktør fra Statens Teaterskole, og har bl.a. været leder af Vendsyssel Egnsteater, kurator på Camp X og formand for Projektstøtteudvalget for Scenekunst. Desuden har hun drevet produktionsplatformen Global Stories.

Læs mere og tilmeld dig arrangementet her

Salonen finder sted på Reaktor Scenen på Teater Republique d. 7. februar 2020 kl. 17 -18.30.

Book billet (10 kr + gebyr) her