Del

Nu er det slut – Egnsteatret Undergrunden, der i de sidste otte år har haft til huse i kulturhuset Galaksen i Værløse, lukker ved årets udgang.

Ved en afstemning i byrådet i Furesø Kommune stemte et flertal på 15 mod 6 imod en forlængelse af egnsteateraftalen – kun Det Radikale Venstre (1), Konservative (4) og Enhedslisten (1) gik ind for at bevare Undergrunden som egnsteater i kommunen.

Undergrundens teaterleder Anders Ahnfelt-Rønne havde allerede inden besluttet at stoppe som leder i det nye år, men er ked af beslutningen, som Ahnfelt-Rønne siger til Furesø avis:

”Jeg havde glædet mig til at overlevere det til en yngre person. Jeg forstår godt, at vi står over for en udligningsreform, at der er nedslidte skoler og pres på plejehjem, og vi ville gerne kunne løse alle de problemer med tilskuddet, men det er helt ude af proportioner. Teatret koster hver borger 40 kroner om året, det svarer til et ølandsbrød oppe ved bageren. Vi har virkelig knoklet, så det er rigtig sørgeligt.”

Undergrunden er et musikteater, der igennem årene har opsat en lang række opera og mindre koncerter, samt lagt scene til en lang række gæstespil. Teatret har lavet aktiviteter fra musikdramatik til mindre musik-, koncert- og formidlingsaktiviteter, lavet en større produktion og en eller flere mindre produktioner hvert år.

Men ved årsskiftet afsluttes egnsteateraftalen med kommunen, som borgmester Ole Bondo Christensen (S) sagde til Furesø Avis:

“Vi skal i 2021 finde 20 millioner og det samme året efter. Det er det, vi kigger ind i. Vi som politikere er nogle gange nødt til at prioritere. Det er et valg, vi træffer.”