Del

Vinterferien er snart over os, og redaktionen ligger inde med svaret på, hvordan du skal bruge den: på teater og opera for alle aldre, selvfølgelig. Ugens anbefalinger rummer tre til de små og én til dem, der allerede har overstået den værste ungdom.

Dukkeforestilling til de allermindste – København 

Følelsen af at være udenfor er ikke forbeholdt barndommen, men i dramatiseringen af børnebogen Bella og Gustav, foldes de svære følelser som jalousi, eksklusion og ensomhed ud i børnehøjde gennem både skuespil og dukkeføring. Bella møder Gustav, og de bliver bedste venner, men en dag sidder også Sofia i sandkassen. Spørgsmålet er nu, om man godt kan være tre i en sandkasse? 

Bella og Gustav, Det Lille Teater, 6. februar – 26. april 2020. Læs mere her
Alder: 2-5 år

vinterferien
Bella og Gustav på Det lille Teater. Foto: Natascha Thiara Rydvald

Gratis opera for børn på Det Kongelige Teater – København 

Mozarts Tryllefløjten er omdigtet til en lille, underholdende og legesyg operaforestilling for børn, hvor der bliver sunget om de store følelser og ting i tilværelsen: venskab, uvenskab, kærlighed, kæledyr, spelt og småfugle. Og så er det helt gratis.

Papageno og papagena på Det Kongelige Teater, 9.-10. februar. Læs mere her
Alder: 4-10 år

Papageno og papagena på Det Kongelige Teater. Foto: Camilla Winther

En, To, Tre, ud med reglerne! – Aarhus 

Hvem siger egentlig, at En kommer før Tre? Hvad nu hvis Tre slet ikke har lyst til at komme til sidst? Den prisbelønnede TRE står på hovedet er en filosofisk børneforestilling om at stille spørgsmålstegn ved regler, om at høre til, bryde ud og om at høre sammen på trods og på tværs. 

TRE står på hovedet på Teaterhuset Filuren, 6. – 29. februar 2020. Læs mere her
Alder: 4+

vinterferien
TRE står på hovedet på Teaterhuset Filuren. Foto: Bibi Berge

Eftertænksom komedie om livet efter de 60 – København 

Hvordan kan det være, at man engang var ”for meget” – men nu er der ingen, der ser én mere, og hvor meget filler skal der sprøjtes i overlæben, før den skal have sit eget CPR-nummer? Disse og mange flere spørgsmål, der melder sig, når man har overstået den værste ungdom, udfoldes i komedien Modne Damer i Morgenkåbe.

Modne Damer i Morgenkåbe af Landsteatret, spiller på Holbæk Teater, 9. februar 2020. Turnéplan

Modne Damer i Morgenkåbe af Landsteatret. Pressefoto