Del

Der er historier vi kender fra virkeligheden og romanformater på scenen i denne uge. I det Nordjyske får Maria Hellebergs historiske kærlighedsdrama premiere, mens der i Sønderjylland fortælles historier fra lokalsamfundet på dialekt. Otto Brandenburg portrætteres og i København kan publikum komme helt tæt på begæret og erotikken. Kort sagt er der denne uge noget for enhver smag.

Maria Hellebergs historiske roman på scenen – Hjørring

Teater

Maria Hellebergs historiske roman Stormene handler om biskoppen på Børglum Kloster og adelskvinden Elisabeths forbudte kærlighed. Her er forbudt lidenskab, heftig passion og opsigtsvækkende trofasthed, og på Vendsyssel Teater foldes de helt store følelser ud.

Stormene, 20. februar – 28. marts 2020, Vendsyssel Teater. Læs mere her

Lyst, begær og erotik på Den Frie – København

Performance

Vi bliver i det lidenskabelige hjørne med performance-installationen PEEP (show), hvor publikum kan opleve forskellige præsentationer af lyst, begær og erotik. Gruppen Det Ovale Rum, der startede som et podcast-initiativ, udforsker her menneskets voyeuristiske og ekshibitionistiske tendenser og skaber et trygt rum, hvor publikum kan udforske trangen til at belure og blive beluret.

PEEP(show), 21. februar – 1. marts 2020, Den Frie Udstillingsbygning. Læs mere her

Læs også omtalen af Peep (show) på bastard blog her

Peep (show) af Det Ovale Rum. Foto: Jasko Bobar

Et Otto Brandenburg-portræt – København og turné rundt i landet

Musikteater

Otto Brandenburg brød igennem til danskernes hjerter, da han i 1960 deltog i Dansk Melodi Grand Prix med sangen To lys på et bord. Nu giver skuespiller Jesper Lohmann sit bud på portrættet af manden, der med en baggrund som maskinarbejder fra stenbroen og Københavnsmester i boksning også havde en livslang karriere indenfor pop, rock, jazz, visesang og et hav af roller i film, tv og på teatret.

Tilløkke Otto, Folketeatret, 19. februar – 15. marts 2020 og turné rundt i landet. Læs mere her

Faderopgør fortalt fra lokalområdet med sønderjysk dialekt – Haderslev

Teater

Undertrykte følelser og et skrøbeligt far-søn-forhold er kernen i Teatret Møllens forestilling Mod til at dræbe. Lokale tråde trækkes, når hovedkaraktererne kommunikerer på både rigsdansk og sønderjysk og fortæller en historie om at løsrive sig fra sine forældre og blive hele og selvstændige individer.

Mod til at dræbe, 18. februar – 7. marts 2020. Teatret Møllen og turné. Læs mere her