Del

I denne uge kan du komme med bag om Brechts moderne klassiker Mutter Courage og hendes børn i snak med kunstnerne. Du kan se nyt børneteater og komme tæt på politikeren Erhard Jacobsen, der erklærede krig mod Danmarks Radios røde lejesvende.

Mød scenografen og instruktøren bag Mutter Courage – København

Artist talk

Mød den tyske scenograf, Katrin Nottrodt, og den norske instruktør Sigrid Strøm Reibo i en samtale om deres arbejde med Bertolt Brechts moderne klassiker Mutter Courage og hendes børn. Samtalen ledes af historiker og journalist Christoffer Emil Bruun.

Artist talk om Mutter Courage og hendes børn, 10. marts kl. 17, Skuespilhuset, gratis adgang, OBS. arrangementet foregår på engelsk. Læs mere her

Monteverdis Orfeus – København

Opera

Hvor tæt man kan være på at få sit inderste ønske opfyldt og alligevel tabe det hele på gulvet? Det er temaet for Monteverdis Orfeus, hvis fortælling tager udgangspunkt i den græske myte om sangeren Orfeus, der mister sin elskede Eurydike og derfor begiver sig ned i underverdenen for at hente hende tilbage fra de døde. 

Orfeus, 7. – 21. marts 2020, Det Kongelige Teater, Gamle Scene. Læs mere her

Erhard Jacobsen liv som teater – Randers

Teater

I 1963 er Erhard Jacobsen borgmester i Gladsaxe. Han ser rødt og går i krig med Danmarks Radio, som han mener, manipulerer med befolkningen. I Erhard mod monopolet er der politisk magtkamp for alle pengene i striden om danskernes holdninger og værdier, når det går løs mellem bykongen og DR’s røde lejesvende.

Erhard mod monopolet, Randers Egnsteater, 6. marts 2020. Læs mere her

LÆS OGSÅ: Bertel Haarders anmeldelse af Erhard mod monopolet på iscene

Kitt Johnson laver teater for børn – København

børneteater

I SPOiiiiiiiiiNG kan alle nysgerrige børn komme med ind i en verden fuld af skrald og trylleri. Her møder de to usædvanlige skraldesorterings-eksperter: Den ene med øre for skraldets hemmelige musik – den anden med øje for skraldets skjulte skønhed.

SPOiiiiiiiiiNG, Dansekapellet, 12.-15. marts 2020, Alder: 6-10-år. Læs mere her

Spoiiiiiiiiing i Dansekapellet. Foto: Per Morten Abrahamsen

Performance om katastrofens kerne – København

Performance

”Skræmmende og smuk performance fra katastrofens kerne” lover performancekompagniet Convoi Exceptionnel om For Ever Four Seasons. Forestillingen åbner til lyden af skærende granit og undersøger menneskets rolle i vor tidsalder, mens sanserne stimuleres visuelt og lydmæssigt.

For Ever Four Seasons, Pakhus 11, d. 12. – 13. marts 2020. Læs mere her