Del

Kunstsalon VISION m. Sargun Oshana
Arrangementet er udsat - hold øje med ny dato
Teater Republique, Reaktor 

Instruktør Sargun Oshana laver formeksperimenter og nytænker scenerummet og publikumskontakten. Han skubber sine performere på scenen til det absolut yderste – og så leger han bevidst med publikums reaktioner i sine ofte publikumsinddragende opsætninger. Lige nu er han aktuel med Desertør på Teater Republique. Mød Sargun Oshana i samtale med norske Valborg Frøysnes, når Bikubenfonden inviterer til salon.

UDSÆTTELSE AF INTERVIEWSALON // Salonen udsættes til et senere tidspunkt i løbet af foråret 2020. Hold øje med Bikubenfondens Facebookside for ny dato.

Sargun Oshana har en lovende kunstnerisk praksis. Det blev blandt andet slået fast, da han sidste år modtog Reumertprisen som Årets Instruktør for hans arbejde med 4:48 Psychosis på Aarhus Teater og forinden instruktørprisen Teaterkatten i 2018.

Hans forestillinger har en stærk kropslighed, og fokus er ofte på migration, grænsebrydning og mangfoldighed i bred forstand, hvor han stiller skarpt på bl.a. etnicitet, seksualiteter, køn og klasse.

I anledningen af Sargun Oshanas nyeste forestilling Desertør inviterer Bikubenfonden til en interviewsalon med instruktøren, der modereres af Valborg Frøysnes, Teaterchef ved Kilden Teater og koncerthus i Kristianssand i Norge.

Bikubenfondens interviewsaloner har til formål at undersøge en kunstners særlige tilgang til kunsten og det potentiale, der ligger heri. Kunstnerne vælger selv deres interviewpartner i forbindelse med salonerne. 

Livesamtalen mellem Sargun Oshana og Valborg Frøynes er udsat – hold øje med ny dato på Bikubenfondens Facebookside.

Læs mere om arrangementet her

Læs mere om forestillingen og køb billet her

Om Sargun Oshana

35-årige Assyrer Sargun Oshana er irakisk flygtning, der som barn kom til Danmark i 1992. Han blev uddannet som skuespiller fra Skuespillerskolen ved Aarhus Teater i 2012, og blev sidenhen uddannet som sceneinstruktør fra Den Danske Scenekunstskole i København i 2016.

Han fik sin debut som instruktør på Grønnegårdsteatret med 'Den lille Prins' og har siden skabt mere end 30 forestillinger og tre lydværker. Sargun arbejder med populærkultur og har bl.a. skabt succesfulde iscenesættelser af digter Caspar Erics tekster og site-specific forestillinger på blandt andet homobarer i Aarhus og København. Fra 2016-2018 var han husinstruktør på Aarhus Teaters Studio-scene.

Om Valborg Frøysnes

Valborg er nytiltrådt Teaterchef ved Kilden Teater og koncerthus i Kristianssand i Norge. Valborg Frøynes er uddannet skuespiller ved Rose Bruford College of Speech and Drama i London, og har en master i Performing Arts fra Universitetet i Frankfurt am Main i Tyskland og KU. Hun har udviklet egne forestillinger som er opført både i Norge, Danmark, Tyskland, Nederland og Finland. I 2017 fungerede hun som censor for mastereleverne i skuespil på Teaterhøgskolen i Oslo, og skriver regelmæssigt for Norsk Shakespearetidsskrift, et tidsskrift hvor hun også er redaktionsmedlem.