Del

Den internationale showcase for dansk børne- og ungdomsteater, der skulle have været afholdt i Aarhus 4.-6. maj 2020, aflyser nu også deres festival grundet coronavirus pandemien.

DANISH+ er en international showcase, der afholdes hvert andet år i Aarhus, hvor internationale opkøbere fra hele verden kommer til byen for at opleve og investere i noget af det bedste danske børne- og ungdomsteater. Men sådan bliver det ikke i år, hvor festivalen nu har måtte tage konsekvenserne af den seneste coronavirus udvikling, ikke bare herhjemme, men på verdensplan og føler sig nødsaget til at aflyse:

”Baseret på myndighedernes nuværende anbefalinger, de omfattende internationale rejserestriktioner og risikoen for hvad et stort internationalt event på nuværende tidspunkt kan medføre af helbredsmæssige konsekvenser, ser vi desværre ingen anden udvej. Selvom vi selvfølgelig er enormt kede af at måtte aflyse, og de konsekvenser det må have for eksporten af dansk scenekunst, så er vores vigtigste prioritet selvfølgelig at gøre det bedste for vores internationale og lokale publikummer, for de deltagende kompagnier og kunstnere og for alle vores medarbejdere og frivillige” siger festivalens producent Malene Cathrine Pedersen.  

Festivalen arbejder på nuværende tidspunkt på muligheder for at kunne varetage mødet mellem de danske kunstnere og de internationale opkøbere på alternative måder.