Del

Udviklingen med bl.a. De Gule Veste i Frankrig kalder på at lade revolutionen sive ind også på teaterscenen, siger teaterdirektør ved Mungo Park, Anna Malzer. Men hvordan kan teatret skabe samfundsforandringer? Det stiller den nyeste podcast fra Bikubenfonden nu skarpt på.

I podcasten har direktør på Mungo Park,  Anna Malzer, inviteret to teaterkollegaer til at debattere teatrets revolutionære potentiale. Udgangspunktet for debatten er Anna Malzers eget stykke De hovedløse, der fortæller historien om De Gule Veste – om opstand og modstand og om et samfund, hvor sammenhængskraften er forsvundet. At skabe sammenhængskraft mellem skæbner og en forståelse for verden, er ifølge Anna Malzer et af kunstens revolutionære potentialer: 

”Jeg tror ikke, at vi kan engagere os i hinanden uden at engagere os følelsesmæssigt,” siger Anna Malzer om den sammenhængskraft, hun mener, er nødvendig for at skabe forandring i samfundet.

LÆS OGSÅ: Nye samtaler starter her – Debatsalon fik vinklet det politiske teater med kant og format (Reportagen fra salonen)

Sammen med Anna Malzer i panelet sidder også Sigrid Johannessen, dansk instruktør, husinstruktør og konceptudvikler ved Teater Sort/Hvid og rektor for Teaterhögskolan ved Lunds Universitet, Ditte Maria Bjerg. Alle tre har de det tilfælles, at de afsøger muligheden for gennem teatret at skabe forandring i samfundet, men de har også alle vidt forskellige holdninger til hvordan. I podcasten giver lektor fra Institut for Engelsk, Germansk og Romansk, Jørn Boisen, et historisk perspektiv på debatten, mens kulturforsker og journalist Torben Sangild perspektiverer på kunstens forskellige greb.

Lyt til Kunstpodcast VISION #7 Kan kunst skabe revolution?

Følg med på podcast.bikubenfonden.dk og på Facebook, eller abonner på Kunstpodcast VISION i iTunes, SoundCloud og på Podbean.

I podcasten deltager:

Anna Malzer – direktør på Mungo Park i Allerød

Sigrid Johannessen – husinstruktør og konceptudviklinger, Teater Sort/Hvid

Ditte Maria Bjerg – rektor for Teaterhögskolan i Malmø, Lunds Universitet 

Jørn Boisen – lektor, institut for Engelsk, Germansk og Romansk og forsker i bl.a. fransk politik

Torben Sangild – kulturforsker og journalist

Podcasten er skabt på baggrund af Kunstsalon VISION Revolution på Teater Republique den 7. februar.

Bikubenfonden har særligt fokus på scenekunst og billedkunst. Inden for disse to områder arbejder de med at nyskabe muligheder for professionelle kunstnere og kulturinstitutioner. Det gør de blandt andet ved at styrke samtalen om kunsten. I Kunstpodcast VISION sættes kunsten i perspektiv og der inviteres til debat i kunstens univers uanset, hvor du befinder dig.

Podcastserien produceres af Munck Studios for Bikubenfonden. Bikubenfonden udsender løbende nye episoder med afsæt i Kunstsalon VISION.