Del

Skærtorsdag har onlineforestillingen Karantæne premiere på Det Kongelige Teaters Facebookside og på KGL Xtra – helt gratis

Det Kongelige Teater har produceret en ekstraordinær onlineforestilling om den ekstraordinære tid, vi alle befinder os i lige nu, og som publikum kan samles om derhjemme.

Forestillingen Karantæne er blevet udviklet på samme måde, som den bliver afviklet: over videochat, og udover ægtepar som Tammi Øst og Jens Jørn Spottag, har holdet på intet tidspunkt mødtes fysisk – nogle af dem har aldrig mødt hinanden overhovedet.

Karantæne følger en familie bestående af tre voksne børn og deres forældre under Danmarks lockdown.

Familiens medlemmer har på hver sin måde et inderligt behov for at overskride de usynlige barrierer, der adskiller dem fra hinanden, og hver for sig prøver de sammen at løse de dilemmaer, coronavirussen medfører.

De fem skuespillere befinder sig foran hvert sit webkamera i deres egne hjem og improviserer ud fra en dramaturgisk ramme.

Fra hvert sit sted med hver sin internetforbindelse synger og spiller en operasanger og 36 musikere fra Det Kongelige Kapel sammen, når de opfører forestillingens nykomponerede musik og sangen Den samme luft, mens to dansere fra Den Kongelige Ballet sætter trin på.

I Karantæne kan man bl.a. opleve Tammi Øst og Jens Jørn Spottag, solodanser Kizzy Matiakis, operasanger Simon Duus samt musikere fra Det Kongelige Kapel.

Karantæne har verdenspremiere torsdag d. 9. april kl. 20 på Det Kongelige Teaters Facebookside. Forestillingen vil efterfølgende kunne streames gratis på KGL Xtra, Det Kongelige Teaters nye, gratis univers t.o.m. 13. april.

Se mere om Karantæne HER 

Forestillingen bliver streamet på Facebook HER