Del

Påsken står for døren, men der skal tænkes nyt. Den helt store påske-kom-sammen er aflyst til fordel for hygge i de små hjem. Og heldigvis står teatrene klar med bud på kulturelle påskeæg i form af poetiske podcasts, filmversioner af stærke fortællinger og spændende live debatter om pop og politik. Vi har samlet et lille udpluk til påskeferien.

Vær med i poetisk podcast om intimitet og samhørighed

Oplev essensen af Carte Blanche – hjemme i din egen stue. Lyt til 3 mini-podcasts, der undersøger oplevelsen af at være forbundet, mens du er alene. Men i modsætning til en almindelig podcast, kræver teatrets mini-podcasts din aktive deltagelse – de er ikke kun podcasts, du lytter til, men podcasts, du laver!

Tilmeld dig ved at sende en tom e-mail til radiopoem@art-of-listening.org eller læs mere her.

En fortælling om starten på det moderne parforhold

Mungo Park Kolding inviterer dig i teateret hjemme i stuen. Forestillingen Anne Marie Gift Carl-Nielsen kan opleves i en filmisk version – helt gratis! Fortællingen handler om den Koldingfødte Anne Marie Carl-Nielsen, som var mor til tre og hustru til komponisten Carl Nielsen, men først og fremmest var hun kunstner. Det er en stærk fortælling om det, der måske kan betegnes som starten på det moderne parforhold, vi kender i dag. En fortælling om, hvordan kunsten er fødekilde til det rige og meningsfulde liv.

Fra d. 6. april kl. 19.30 indtil den 12. april kl 24. Se den på Facebook her

Urpremiere på Det Kongelige Teater 

Skærtorsdag har onlineforestillingen Karantæne premiere på Det Kongelige Teaters Facebookside og på KGL Xtra. Karantæne følger en familie bestående af tre voksne børn og deres forældre under Danmarks lockdown. Familiens medlemmer har på hver sin måde et inderligt behov for at overskride de usynlige barrierer, der adskiller dem fra hinanden, og hver for sig prøver de sammen at løse de dilemmaer, coronavirussen medfører. De fem skuespillere befinder sig foran hvert sit webkamera i deres egne hjem og improviserer ud fra en dramaturgisk ramme.

Fra den 9. april 2020 kl. 20.00-21.00 indtil d. 13. april. Se forestillingen på Facebook her.

Karantæne Talks med Anna Malzer 

Mungo Park kommer på banen med corona-konceptet, KARANTÆNE TALKS, der foregår live på teatrets Instagram, så længe lockdown varer. Direktør Anna Malzer inviterer en række kulturpersonligheder til at diskutere pop og politik med udgangspunkt i Mungo Parks to nyeste forestillinger De Hovedløse og Tatovering.

Hver onsdag og lørdag kl. 20 på Teatrets Instagram-profil

Se de største europæiske operaer online og gratis

På OperaVision.eu live-streames europæiske operaer, mens de udspiller sig i operahusene rundt om i verden. Nu hvor vi er bundet til sofaerne, og forestillingerne aflyst, kan du stadig gå på opdagelse i det imponerende bagkatalog af forestillinger og blive klogere på operaen som kunstform og de enkelte produktioner.

Se opera her