Del

To lysende performere og en violinist går i denne tid aftentur, mens mørket sænker sig over et coronaramt Danmark. Teaterselskabet Det andet Scenarie har, i lyset af situationen, spontant skabt baggårdsperformancen LysLevende.

Formålet med LysLevende er at sprede glæde, lys og scenekunst til alle, der sidder isoleret i deres lejligheder i København. I denne uge besøger de blandt andet tre baggårde på Vesterbro, hvor beboerne kan opleve performancen fra deres vinduer og altaner. 

Spontan idé i Corona-tiden

Det andet Scenarie laver lysperformances til mange forskellige sammenhænge og har blandt andet optrådt på Heartland Festival, til Kulturnatten og på H.C. Andersen Julemarked. De lysende kostumer til disse nye baggårdsperformances er skabt af designer Agnes Bjerre, som også fik ideen om at tage ud med performancen netop nu i disse uger: 

”Lyskostumerne skaber et helt særligt magisk univers, hvor man for en stund kan lade sig føre med sine sanser, forundres og drømme. I denne tid, hvor vi har brug for at kunne samles om kunsten og drømme sammen, giver det rigtig meget mening at bringe dette rum af lys og håb ud i baggårdene og hjem i stuerne,” forklarer Agnes Bjerre. 

Lys er liv

Lys er essentielt for alt liv. Lys er energi, lys er fred, lys er håb – lys er levende. Og det er kunsten også! Det andet Scenarie laver disse optrædener i baggårdene frivilligt både for at give folk en lille særlig oplevelse i hjemmet, men også for at vise at (scene)kunsten er i live og kan noget vigtigt i krisetider; nemlig give folk en følelse af fællesskab. 

”Vi kan ikke redde liv, men vi håber, at vi med performancen er med til at sætte en lille smule refleksion og stemning til de følelser og tanker, der rumsterer for tiden, og give tilskuerne en fælles oplevelse og derved en følelse af fællesskab i en tid med utrolig meget afstand,” fortæller Marlene Kejser (performer) og Nanna Graugård (iscenesætter), som står bag Det andet Scenarie. 

Se med fra dit vindue

Performancen LysLevende er skabt til at blive oplevet fra vinduer og altaner, og der opfordres til ikke at opsøge den pågældende gård med tanke på den nuværende Covid-19-situation. Bor man ikke i den gård, hvor performancen foregår, kan man følge med på live-stream på Det andet Scenaries Facebookside, som man finder her. I kan se en tidligere optræden fra en baggård i Nordvest her.

Tid og sted: Onsdag d. 8. april kl. 20.30: Hedebygadekarréen Torsdag d. 9. april kl. 20.30: Axel Heides Gård, Islands Brygge Lørdag d. 11. april kl. 20.30: Humlegården & AB Sønder Boulevard Søndag d. 12. april kl. 20.30: Absalonsgadekarréen.

Produceret af: Det andet Scenarie (www.detandetscenarie.dk) Performere: Ida Møntegaard Fredericia, Gina Alma Kulberg Marchwinski & Marlene Kejser Violinist: Oda Hustad Kostumer: Agnes Bjerre (www.applausstudio.dk)