Sceneversionen af århundredes bedste danske roman kan nu streames, du kan få koncerter og forestillinger direkte til din baggård på bestilling og lytte til et performanceforedrag, der giver stemme til flygtninge. Ugen byder på et alsidigt udpluk af oplevelser på skærmen og på afstand.

Teaterversionen af Johannes V. Jensens mesterværk kan nu streames

Kongens fald blev kåret som det 20. århundredes bedste danske roman på grund af den måde, romanen indfanger en særlig dansk mentalitet. Kongens fald blev for første gang sat på scenen af Det Kongelige Teater og Aarhus Teater i 2018 og nu kan forestillingen streames på KGL Xtra. Fortællingen kan også tilgås som lydbog, indlæst af forestillingens skuespillere og Det Kongelige Skuespils ensemble.

Se og lyt til Kongens fald på KGL Xtra HER

LÆS OGSÅ: Nogens fald

Kongens fald på Det Kongelige Teater. Foto: Miklos Szabo

Kunst til din baggård på bestilling 

Folkene bag det nye koncept Baggaardskunst afholder events, som folk kan se fra deres vinduer. De skaber midlertidige koncertsale og fælles oplevelser i byrummet uden at risikere nogens helbred og lige nu leder de efter flere baggårde at holde events i. De arbejder på tværs af kunstneriske grupper, og skaber mødet med nyt og gammelt publikum på en helt ny måde. Baggaardskunsts events har et frivilligt billetsalg, som beboerne kan benytte sig af og derudover skal de kun bruge et stik til en forlængerledning.

Læs mere om Baggardskunst på Facebook

Baggaardskunst. Foto: Rasmus Kongsgaard

Performance-foredrag om flygtningelejre 

Få et anderledes indblik i virkeligheden for mennesker på flugt, når Bornholm Teater inviterer kunstfotografen og fotojournalisten Martin Thaulow til performance-foredrag. Thaulow har en årrække portrætteret mennesker på flugt og givet dem en stemme. Arrangementet foregår som livestream, men publikum kan stadig forvente en totaloplevelse, der kobler lyd, foto, videooptagelser og personlige fortællinger fra verdens flygtninge sammen i et nyt format.

Livestream: Torsdag den 23. april, kl. 19.30 – Varighed: 40 min. Kanaler: Bornholms Teaters YouTube-kanal og Facebook-side

Martin Thaulow. Foto: Goodpeople

Internationalt samarbejde uden flyvning

I december startede en gruppe scenekunstnere et nyt projekt, hvor de undersøgte muligheder for internationale kunstneriske samarbejder uden brug af flyvninger eller fysiske møder. Så kom Corona-epidemien, og det blev endnu mere relevant. Lørdag d. 25. april kan deres første danse-forestilling #1 HERE – TOTAL ONLINE (Virus Version) live-streames. Efter forestillingen er der mulighed for at diskutere oplevelsen af værket med kunstnerne online, og til at reflektere over det kunstneriske og sociale potentiale i den aktuelle situation. 

Læs mere og se med her