Populært lige nu

Små storbyteatre – kommunalpolitikerne fastholder et bredt teaterliv i København

11 københavnske teatre får status som små storbyteatre i perioden 2025-2028. To andre teatre får støttemidler fra en anden pulje, et teater tages helt...

Teatergrad – Hvad så nu? Hvad gør I uden bevilling?

I denne uge mistede Teatergrad status og den medfølgende støtte som lille storbyteater i København. Teatrets to ledere, Pelle Nordhøj Kann og Christine Worre...
Annoncespot_imgspot_img

Lars Arvad, formand for RevyDanmark, om revy i Coronatid: ”Det er alt det, vi ikke må!”

”Der er mange, der skriver, at vi “bare skal lave en online revy”. Men revy er også at mødes, at opleve sammen, at grine af det samme live. Det er alt det, vi ikke må!” lyder det fra Lars Arvad, formand for RevyDanmark, der her giver sit bud på, hvordan revylandskabet og dets muligheder er – netop nu.  

Hvad ser du, at udsigterne er for at spille på de danske revyscener i år – fx din egen Odense Sommerrevy?  

Der er ingen tvivl om, at det begynder at se dystert ud mht. om det bliver muligt at spille revy i år. Vi har i Odense udskudt revyen til senere på året, men det er endnu ikke lykkes at få svar på, hvordan det skal/må foregå. Så hvis vi ikke bliver klogere på det meget snart, så kan vi ikke i Odense garantere at vi kommer til at spille i år. Det samme gælder jo for alle revyerne, men det er ikke op til mig at bestemme om de spiller, men jeg kan i hvert fald konstatere, at det ser svært ud!

Hvad arbejder I på af muligheder og løsningsforslag for landets revyer?

Jamen, vi har jo som det vigtigste fået kæmpet en hjælpepakke hjem, som er lavet decideret til det formål at undgå, at revyerne går konkurs, hvis vi ikke kan spille. Derudover arbejder vi på at få svar på, hvad der skal til, hvis vi kan/må spille. Men altså… det er jo en fuldstændig vanvittig situation, vi står i. Der er mange, der skriver, at vi “bare skal lave en online revy”. Men revy er også at mødes, at opleve sammen, at grine af det samme live. Det er alt det, vi ikke må!

Hvad er forskellen på, hvordan de store og små revyer rammes og hvordan håndterer I det?

Vi har været meget opmærksomme på de små revyer i vores input til ministerierne, derfor har vi også fået tallet for antal publikummer helt ned på 100 i “vores” pakke i stedet for 350, som det er i den oprindelige hjælpepakke (nedsat fra 1000).

De store revyer bliver ramt forholdsvis hårdt da de typisk har mange flere udgifter, de er bundet til og de udgifter ikke bliver dækket 100%. Det er en meget solidarisk ordning, hvor de bredeste skuldre kommer til at tage de største tæsk. De revyer, der ikke spiller, undgår ikke at tabe penge – også mange penge – men forhåbentligt undgå konkurs.

Mange teatre er gået online med produktioner og nye tiltag – er det noget, I arbejder på med revyerne?

Vi har ikke noget i gang lige pt. Alle har naturligvis fået den idé, men det er jo ikke online underholdning, der mangler lige nu, det er det fysiske møde. Men vi udelukker ikke noget.

Hvad betyder Coronakrisen for de danske revyer, som du ser landskabet nu?

Jamen, det ER en katastrofe! Ingen tvivl om det. Vi er meget sårbare og vil også være det fremover. Derfor vil jeg også som formand igangsætte en proces, hvor vi kigger på vores forening med friske øjne. Foreningen RevyDanmark har indtil krisen, mest været en selskabelig forening med et fagligt islæt. Det har vi været fuldt ud bevidste om og glade for. Men med Coronakrisen i erfaringsrygsækken, så tror jeg vi bliver nød til at se det på en ny måde. Vi har nu, mere end nogensinde, brug for en brancheforening, der er mere aktiv på det faglige. Derfor kan vi jo godt hygge os sammen alligevel. 

Seneste

Nyhedsbrev

Annonce

Udforsk videre

Annonce
Rie Hammer
Rie Hammer
Rie Hammer, chefredaktør ISCENE. Tidligere ansvarshavende redaktør på teatermagasinet Teater1. Fra 2001-2006 anmelder og skribent på gratisavisen Urban og har sideløbende skrevet stykker for børn og unge. Rie Hammer er formand for Foreningen Danske Teaterjournalister, formand for Forenede Kritikere samt juryformand for Årets Reumert.

Nikolaj Mineka: Applaus bidrager til at flytte fokus væk fra mediernes ansvar

"Kun ved at stå sammen og holde fokus kan vi skabe den forandring, der er nødvendig for at vende denne uheldige udvikling". Sådan skriver...