Del

I denne uge er der både intime, analoge oplevelser, foredrag om en helt særlig teaterform, underholdning til de små og guf til musical-fans. Redaktionen tager dig med rundt i teaterlandskabet – både på internettet og IRL.

Oplev intim cabaret i kendt visedigters Nyhavn 

Trænger du til at komme ud af sofaen og opleve scenekunst helt analogt? Så kan du måske få plads på den (meget) intime cabaret-vandring gennem Nyhavn i forårssolen. Det er Teatret OPtimis, der genopsætter forestillingen Søren elsker Katinka, hvor Sigfred Pedersens sange opføres i den danske visedigters rette element – Nyhavns gader, gårde og værtshuse.  

Søren elsker Katinka, cabaret-vandring, max. 9 tilskuere pr. opførelse. Kan opleves fra 6. maj til 30. august. Læs mere her

Bella og Gustav – Børneforestilling til de mindste

Børnebogen Bella og Gustav har fundet vej til scenen. Den handler om jalousi og ensomhed og foldes ud for de 2-5-årige af tre skuespillere, deres dukker og en masse dejlig musik. Det Lille Teater var godt i gang med at Bella og Gustav da Corona-krisen lukkede landet og valgte derefter at lade forestillingen optage til streaming som nu kan ses. 

Se flere videoer fra Det Lille Teater  her eller se hvad ungerne kan glæde sig til, når teatret igen slår dørene op:

Se Andrew Lloyd Webbers musicals gratis online 

Den verdensberømte musicalkomponist Andrew Lloyd Webber tilbyder nu, at alle kan se hans musicals. I samarbejde med Universal offentliggør den britiske succes-komponist nu en gratis streaming af hans musicals blandt andet med hitsne Cats og The Phantom of the Opera. Det foregår på Youtube-kanalen The Shows Must Go On! hver fredag kl. 20 dansk tid og 48 timer frem.

Sort/Hvid præsenterer forestillinger på nettet hele maj måned 

I maj måned kigger Teatret Sort/Hvid tilbage på deres historie og giver dig mulighed for at se eller gense nogle af deres forestillinger gennem tiden. Hver uge offentliggør de en ny forestilling, som er tilgængelig i fjorten dage. Første forestilling bliver MANIFEST 2083, der er baseret direkte på Anders Behring Breiviks manifest i forbindelse med massakren på Utøya den 22. juli 2011. 

Forestillingen kan ses fra i dag og de næste fjorten dage. Læs mere her

MANIFEST 2083. Foto: Søren Solkær

Odin Teatret er klar med digitale foredrag

10 møder om et kampråb er 10 digitale, offentlige foredrag om det tredje teater – Odin Teatrets Eugenio Barbas betegnelse for det teater, som hverken hører under mainstream- eller avantgarde-etiketten. Med andre ord den type teater, Nordisk Teaterlaboratorium – Odin Teatret selv er et eksempel på. I relation til dette kommer foredragene omkring blandt andet forandringer og kontinuitet i en teatergruppe, netværk som en gruppeteatertradition, teater som en nødlidende kunst, det umiddelbart forestående teater, teater som byttehandel og meget mere.

Udvalgte datoer i maj 2020, alle kl. 18.00. Alle foredrag foregår på italiensk med en simultanoversættelse til engelsk og spansk. Læs mere her: www.odinteatret.dk.