Populært lige nu

Vi skal være et væksthus for det folkelige teater – Mette Wolf er ny teaterchef på Folketeatret

Efteråret byder på mange nye tiltag fra flere nytiltrådte teaterchefer over hele landet. Under temaet Nye chefer – nye visioner tager ISCENE pulsen på,...

To sceneinstruktører tiltræder legatudvalget for scenekunst

Statens Kunstfonds Repræsentantskab har netop udpeget 15 medlemmer af de nye legatudvalg, der tiltræder i starten af det nye år. Herunder to sceneinstruktører udvalgt...
Annoncespot_imgspot_img

Barok-opera udviklet på Zoom – hvad gav det af nye fortolknings-muligheder?

Zoom er blevet en del af vores fælles hverdag og med COVID-19 nedlukning af samfundet er det blevet en platform, hvor kunsten fortsat kan udvikles og prøver finde sted. Kunstkollektivet Venteværelset har skabt barok-operaen Dido og Aeneas til live-opførelse i Københavns baggårde og fortæller her om fordele og ulemper ved at indøve netop denne opera på en online platform. 

Kunstkollektivet Venteværelset har under Coronanedlukningen holdt prøver på “isolationsoperaen” Dido og Aeneas af den engelske barok-komponist Henry Purcell. Kollektivet består af operasangere, klassiske musikere, en skuespiller og et produktionshold, som sammen har benyttet deres erfaringer fra COVID-19 til at skabe en nytolkning af Dido og Aeneas. Operaen er tænkt som et fælles refleksionsrum for de urfølelser af kærlighed, tvivl, frygt og håb, som lige nu rumsterer i mange.

Under 10 dogmer er Dido og Aeneas – en isolationsopera blevet skabt “på afstand” – via Zoom. Den 15. og 16. maj opføres operaen for første gang i tre forskellige baggårde i København.

Projektet eksisterer både som blog-format og fysisk forestilling og er et samlested for kunstnere, som er vågnet op til en ny virkelighed uden jobs og indtægter. Den fysiske forestilling er scenisk designet til at være mobil, akustisk og til at overholde regeringens retningslinjer. På Venteværelsets blog kan man dagligt følge med i arbejdsrummet og opleve Dido og Aeneas – en isolationsopera i blogformat.

Følg med på Instagram her: https://www.instagram.com/kollektivetventevaerelset/

Hør musikken fra operaen her:

Seneste

Nyhedsbrev

Annoncespot_img

Udforsk videre

Annonce
Annonce

Vi skal være et væksthus for det folkelige teater – Mette Wolf er ny teaterchef på Folketeatret

Efteråret byder på mange nye tiltag fra flere nytiltrådte teaterchefer over hele landet. Under temaet Nye chefer – nye visioner tager ISCENE pulsen på,...