Del

Listen er allerede lang med aflysninger fra landets revyer. De fleste havde håbet til det sidste på at kunne gennemføre årets forestillinger, men ser sig nødsaget til at aflyse af sundhedsmæssige grunde og uvished om forsamlingsforbuddet.

Først aflyste Kerteminderevyen, dernæst Nykøbing F. Revyen og siden er Ganløse Revyen, Revyen i Helsingør, Rottefælde Revyen, Sønderborg Sommer Revy, Dragsholmrevyen og Bornholms Sommerrevy fulgt efter, mens Odense Sommerrevy  har udskudt premieren.

De fleste revyer opfordrer dog til, at man gemmer sin billet til næste års forestilling eller køber et gavekort til revyen. 

“Vi er simpelthen så kede af at måtte aflyse årets Hjørring Revy på grund af COVID-19. Der var lagt op til et kæmpebrag af en fest på Vendsyssel Teater, og vi havde i den grad glædet os til at præsentere et helt fantastisk hold – både på og bag scenen”, siger revydirektør og kapelmester Henrik Baloo Andersen  og forsætter:

“Vi har haft mange forskellige løsningsmodeller på, hvordan vi eventuelt kunne gennemføre sommerens revy, men desværre må vi konstatere, at det hverken er muligt eller forsvarligt som tingene ser ud. Hjørring Revyen har altid været kendt for at prøve grænserne af rent kunstnerisk, men af hensyn til alle vores gæsters, ansattes og frivillige hjælperes sikkerhed, bliver det ikke i Hjørring, man kommer til at prøve grænserne af for store forsamlinger”, siger han.

Også DragsholmRevyen, der imponerede ISCENEs anmelder med sidste års forestilling, må aflyse i 2020: 

“Vi havde håbet til det sidste, at det blev muligt at gennemføre revyen, men må konstatere at coronaen og de betingelser, der for nærværende er gældende, ikke giver os mulighed for at gennemføre,” skriver revyen i en pressemeddelelse og også Rottefælderevyen i Svendborg må se sig slået:

“Rottefælderevyen har eksisteret i 136 år og har overlevet alt fra verdenskrige, lavkonjunktur og stiv kuling. COVID-19 overgår imidlertid alt. I en virus som den må vi desværre se os slået.” skriver direktør på revyen Pia Ullehus.

Sønderborg Sommerrevy har som flere andre tænkt i nødløsninger, men endte med at måtte aflyse. Blandt de mulige nødløsninger har både været at opføre Sønderborg Sommer Revy udendørs og at udskyde forestillingerne til efteråret. Men i sidste ende er valget truffet af hensyn til publikum:

 “Jeg tror ikke, der er mange mennesker, som i den nuværende situation ville føle sig trygge ved at sidde sammen med en masse andre, der også sprutter af grin – heller ikke selv om det var udendørs eller i en kun halvt fuld sal. Ved at aflyse sætter vi ikke folk en situation, hvor de skal vælge mellem at være utrygge eller at tabe deres billetter”, forklarer Jeanne Boel, kunstnerisk leder og instruktør på revyen.

LÆS OGSÅ: Cirkusrevyen i klemme – kan ikke gennemføre uden kommunal dispensation

Publikum kan holde sig opdateret på aflysninger mm. Revy Danmarks hjemmeside her