Del

Bikubenfonden har udpeget koreograf Gunilla Lind til at være en del af Artistic Practice – Et filmportræt, hvor vi får indblik i de kunstneriske metoder og bagvedliggende tanker, som særligt kendetegner kunstnerens arbejde. Formatet har til formål at styrke danske kunstneres mulighed for internationalt gennembrud.

Bikubenfonden har rettet spottet mod den unge koreograf og formskaber, Gunilla Lind, der med et hyperaktuelt afsæt i tidens forfængelighed rammer sit publikum med vild humor og et scenarisk sci-fi univers, der sætter vores behov for anerkendelse på spidsen. Fonden har et ønske om at styrke mulighederne for at talentfulde danske kunstneriske praksisser kan gøre sig gældende på den internationale kunstscene. Derfor udgiver fonden i samarbejde med kunstneren et filmportræt, hvor vi får indblik i de kunstneriske metoder og bagvedliggende tanker, som særligt kendetegner kunstnerens arbejde.

Som en del af indsatsen, Artistic Practice, får den udpegede kunstner mulighed for at vælge en international profil, som samtalepartner i en interviewsalon. Her udvalgtes den anerkendte leder af Skånes Dansteater, Mira Helenius Martinsson, der har et stort skandinavisk og internationalt netværk og udsyn inden for dans.

“Gunilla creates visual works with elegant ambience by offering the spectator colour harmonies and surprising shapes. The sharp content is seamlessly weaved inside the concepts. Her work is minimalistic and at the same time rich. The impressions are long lasting and thought-provoking making her a relevant choreographer representing her generation,” fortæller Mira Helenius Martinsson om mødet med Gunilla Lind.

Samtalen indgår som en del af det filmportræt, som er fokus for indsatsen, hvor kunstneren får mulighed for at kommunikere sin kunstneriske praksis og via et filmisk portfolio nå national og international bevågenhed fra samarbejdspartnere og branche.

”Mødet med Mira gav mig en enestående chance for at sparre med en international profil, som har indgående kendskab til dans og koreografi om at sætte ord på min koreografiske praksis.

ARTISTIC PRACTICE-filmportrættet har udfordret mig til at sætte spørgsmålstegn ved mine kunstneriske valg og dermed blive endnu mere opmærksom på min koreografiske proces. Filmen er for mig et helt unikt – og meget præcist – visuelt visitkort, der vil skærpe opmærksomheden omkring mit kunstneriske arbejde både nationalt og internationalt,” fortæller Gunilla Lind.

LÆS OGSÅ: Kunstsalon VISION – når dans reflekterer internettets virtuelle karakterer

Chef for kunstområdet i Bikubenfonden, Mette Marcus fremhæver her fondens begrundelse for valget af Gunilla Lind: ”Bikubenfonden har valgt at fremhæve Gunilla Linds praksis, fordi vi synes hun arbejder med en unik blanding af moderne dans, fysisk teater, mode, lyskunst og arkitektur på en helt ny måde. Som digital indfødt, skærper hun med naturlig autoritet vores opmærksomhed på sandhedsværdien i det digitaliserede; hvad gør det ved os, når vi interagerer med billedmanipulerede kroppe og virtuelle identiteter udgjort af nuller og ettaller. Med hendes særlige greb udfordrer hun måden, vi både opfatter os selv og andre på. I sine sceniske værker insisterer hun på at tænke krop, kostume og bevægelser sammen i både modige og urovækkende sanselige rum, der rummer stort kunstnerisk potentiale – også udover landets grænser”

Se portrættet af Gunilla Lind her:

”Jeg mener, det er vigtigt, at vi i en så skærmpræget verden møder scenekunst, hvor vi som tilskuere fornemmer former, dimensioner og teksturer. At møde kroppe der ikke kun er en flade som på en skærm, men opleve den levende og bevægende krops former i samspil med scenografiske elementer og formbare kostumer. Kønsdebatten er også en stor del af mit univers. Jeg oplever, at sociale medier skaber et rum for eksponering af kønsstereotype glansbilleder af, hvordan vi bør se ud og arte os – jeg ønsker gennem mine værker at sætte spørgsmålstegn ved samfundets strukturer og måden, hvorpå vi fremstiller og performer køn.” siger Gunilla Lind om sine værker.

Læs mere om Artistic Practice her