Populært lige nu

★★★★★☆ Arven – fremragende ensemblespil i stærkt repertoirevalg

Arven på Det Kongelige Teater er magisk teater, man kan flytte ind i. Over otte timer skaber dramaet forbindelse mellem nutid og fortid i...

Kristian Grumme: “Publikum får en meget intim oplevelse, når skuespilleren er under en meter fra dem”

I 2021 kunne publikum for første gang officielt opleve Grummes Teater, da der var premiere på den stedsspecifikke vandreforestilling Baldersbæks Stemmer. ISCENE tog en...

Statens Kunstfond vil have flere navne i spil til deres legatudvalg

Kunstnere, kunstkyndige og andre med stor indsigt og viden kan som noget nyt melde deres interesse for at sidde i et af Statens Kunstfonds...
Annoncespot_imgspot_img

Fremadstormende koreograftalent udfordrer tidens digitale forfængelighed

Bikubenfonden har udpeget koreograf Gunilla Lind til at være en del af Artistic Practice – Et filmportræt, hvor vi får indblik i de kunstneriske metoder og bagvedliggende tanker, som særligt kendetegner kunstnerens arbejde. Formatet har til formål at styrke danske kunstneres mulighed for internationalt gennembrud.

Bikubenfonden har rettet spottet mod den unge koreograf og formskaber, Gunilla Lind, der med et hyperaktuelt afsæt i tidens forfængelighed rammer sit publikum med vild humor og et scenarisk sci-fi univers, der sætter vores behov for anerkendelse på spidsen. Fonden har et ønske om at styrke mulighederne for at talentfulde danske kunstneriske praksisser kan gøre sig gældende på den internationale kunstscene. Derfor udgiver fonden i samarbejde med kunstneren et filmportræt, hvor vi får indblik i de kunstneriske metoder og bagvedliggende tanker, som særligt kendetegner kunstnerens arbejde.

Annonce

Som en del af indsatsen, Artistic Practice, får den udpegede kunstner mulighed for at vælge en international profil, som samtalepartner i en interviewsalon. Her udvalgtes den anerkendte leder af Skånes Dansteater, Mira Helenius Martinsson, der har et stort skandinavisk og internationalt netværk og udsyn inden for dans.

“Gunilla creates visual works with elegant ambience by offering the spectator colour harmonies and surprising shapes. The sharp content is seamlessly weaved inside the concepts. Her work is minimalistic and at the same time rich. The impressions are long lasting and thought-provoking making her a relevant choreographer representing her generation,” fortæller Mira Helenius Martinsson om mødet med Gunilla Lind.

Samtalen indgår som en del af det filmportræt, som er fokus for indsatsen, hvor kunstneren får mulighed for at kommunikere sin kunstneriske praksis og via et filmisk portfolio nå national og international bevågenhed fra samarbejdspartnere og branche.

”Mødet med Mira gav mig en enestående chance for at sparre med en international profil, som har indgående kendskab til dans og koreografi om at sætte ord på min koreografiske praksis.

ARTISTIC PRACTICE-filmportrættet har udfordret mig til at sætte spørgsmålstegn ved mine kunstneriske valg og dermed blive endnu mere opmærksom på min koreografiske proces. Filmen er for mig et helt unikt – og meget præcist – visuelt visitkort, der vil skærpe opmærksomheden omkring mit kunstneriske arbejde både nationalt og internationalt,” fortæller Gunilla Lind.

LÆS OGSÅ: Kunstsalon VISION – når dans reflekterer internettets virtuelle karakterer

Chef for kunstområdet i Bikubenfonden, Mette Marcus fremhæver her fondens begrundelse for valget af Gunilla Lind: ”Bikubenfonden har valgt at fremhæve Gunilla Linds praksis, fordi vi synes hun arbejder med en unik blanding af moderne dans, fysisk teater, mode, lyskunst og arkitektur på en helt ny måde. Som digital indfødt, skærper hun med naturlig autoritet vores opmærksomhed på sandhedsværdien i det digitaliserede; hvad gør det ved os, når vi interagerer med billedmanipulerede kroppe og virtuelle identiteter udgjort af nuller og ettaller. Med hendes særlige greb udfordrer hun måden, vi både opfatter os selv og andre på. I sine sceniske værker insisterer hun på at tænke krop, kostume og bevægelser sammen i både modige og urovækkende sanselige rum, der rummer stort kunstnerisk potentiale – også udover landets grænser”

Se portrættet af Gunilla Lind her:

”Jeg mener, det er vigtigt, at vi i en så skærmpræget verden møder scenekunst, hvor vi som tilskuere fornemmer former, dimensioner og teksturer. At møde kroppe der ikke kun er en flade som på en skærm, men opleve den levende og bevægende krops former i samspil med scenografiske elementer og formbare kostumer. Kønsdebatten er også en stor del af mit univers. Jeg oplever, at sociale medier skaber et rum for eksponering af kønsstereotype glansbilleder af, hvordan vi bør se ud og arte os – jeg ønsker gennem mine værker at sætte spørgsmålstegn ved samfundets strukturer og måden, hvorpå vi fremstiller og performer køn.” siger Gunilla Lind om sine værker.

Læs mere om Artistic Practice her

Seneste

★★★★★☆ The Swamp – forunderligt fluorescerende performanceinstallation

The Swamp er en velfungerende, publikumsinddragende performanceinstallation, der på...

Koreografikonkurrencen 2023: En dør ind til fremtiden

Lørdag afholdes Koreografikonkurrencen 2023 i Dansekapellet. Kunstnerisk leder af...

Ny Kulturbarometer-måling viser, at danskerne nedprioriterer deres kulturforbrug

Applaus har netop offentliggjort deres fjerde Kulturbarometer-måling i år....

Nyhedsbrev

Annonce

Udforsk videre

★★★★★☆ The Swamp – forunderligt fluorescerende performanceinstallation

The Swamp er en velfungerende, publikumsinddragende performanceinstallation, der på...

Koreografikonkurrencen 2023: En dør ind til fremtiden

Lørdag afholdes Koreografikonkurrencen 2023 i Dansekapellet. Kunstnerisk leder af...

Ny Kulturbarometer-måling viser, at danskerne nedprioriterer deres kulturforbrug

Applaus har netop offentliggjort deres fjerde Kulturbarometer-måling i år....

Læs anmeldelser af forestillinger, du kan opleve på Aprilfestival i Syddjurs Kommune

Aprilfestival i Syddjurs Kommune er kortere end normalt. Festivalen...

★★★★★☆ LIBERTY – højoktanenergisk kropsekstravagance fanger kreativitetens eufori og trummerum

Kristján Ingimarsson fejrer sit 25 års jubilæum på Pavillon...
Annonce
Annonce

★★★★★☆ The Swamp – forunderligt fluorescerende performanceinstallation

The Swamp er en velfungerende, publikumsinddragende performanceinstallation, der på tankevækkende vis sætter spot på den skræmmende virkelighed, der hersker i det grødede, menneskeskabte pløre,...

Koreografikonkurrencen 2023: En dør ind til fremtiden

Lørdag afholdes Koreografikonkurrencen 2023 i Dansekapellet. Kunstnerisk leder af Uppercut Danseteater, Stephanie Thomasen, der er med til at arrangere konkurrencen, fortæller, at den et vindue...

Ny Kulturbarometer-måling viser, at danskerne nedprioriterer deres kulturforbrug

Applaus har netop offentliggjort deres fjerde Kulturbarometer-måling i år. En måling, der viser, at 58% af de adspurgte svarer, at den økonomiske situation påvirker deres kulturforbrug,...