Del

Hvordan står det til med bæredygtigheden i dansk scenekunst? Der kan gøres en masse for at styrke klimaet også indenfor branchen, så nu lyder startskuddet til den allerførste forestilling, der ikke bare handler om klima-aktivisme, men også produceres uden klima- og miljøbelastning.

Kan publikum selv lave strømmen under forestillingen, og kan forestillingen produceres papirløst? Det er blot nogle af de spørgsmål, som holdet bag forestillingen, med kunstnerisk leder Anne Gry Henningsen, skal i gang med at finde svar på, når hun som den første herhjemme producerer den bæredygtige forestilling Frontløberne. 

Retningslinjerne for forestillingens bæredygtighed findes i en ny guide, der skal hjælpe med at vise vejen for udviklingen af bæredygtig scenekunst i Danmark.

“Dette er kun begyndelsen, og vi håber at denne branchefortælling vil sende ekkoer ud i alle hjørner af scenekunstmiljøet, så bæredygtighed forhåbentlig snart vil gennemsyre alle scenekunstproduktioner som et grundvilkår. For fremtidens skyld,” skriver holdet bag forestillingen.

Det er initiativet Bæredygtig Scenekunst NU, der udkommer med guiden Guide til bæredygtig scenekunst, der henvender sig til alle faggrupper i scenekunstbranchen, som ønsker at forstå og nedbringe deres klima- og miljøbelastning. 

Guidens retningslinjer skal omsættes i faggruppernes arbejde (produktion, lys, lyd, scenografi, prøvesal, kommunikation, turné). For at overvåge og dokumentere processen har teatret tilknyttet ekstern lektor på CBS Whitney Byrn, der efterfølgende skal igang med et forskningsprojekt om bæredygtighed i scenekunsten. 

Se også CPH STAGES bæredygtigheds seminar her

Frontløberne – en bæredygtig sci-fi-forestilling om at gå forrest, imens isen smelter 

Premiere: 30. september, spiller på Teater Grob til 9. oktober 2020.