Del

Trods den forestående mulighed for genåbning af teatrene i Danmark, er Grønnegårds Teatret nødsaget til at aflyse sommerens forestilling. Teatret kan ikke overleve, når der kun kan spilles for et begrænset antal publikummer.

Den for mange glædelige nyhed, at teatrene igen må åbne, hjælper desværre ikke Grønnegårds Teatret, som spiller i Designmuseum Danmarks Have i København.

Teatret aflyser derfor sommerens forestilling, Holbergs ”Jean de France”, som havde planlagt spilleperiode 25.juni – 22.august 2020.

Teatret beklager, at det med de gældende retningslinjer for forsamlinger og afstandskrav ikke er muligt at åbne for det antal publikummer i Designmuseum Danmarks have, som er påkrævet, for at teatrets fortsatte eksistens kan sikres.

Teaterchef Steen Stig Lommer og Grønnegårds Teatrets bestyrelse har på denne baggrund besluttet at aflyse sommerens forestilling og søge hjælpepakke som kompensation for en del af teatrets omkostninger ved ikke at kunne spille denne sommer.

Steen Stig Lommer udtaler:

”Det er med tungt hjerte og stor beklagelse, at vi må skuffe alle vore trofaste publikummer, for vi havde i den grad glædet os til at byde alle velkommen til sommerens store forestilling.

Vi har i de forløbne uger afsøgt alle muligheder for at kunne gennemføre ”Jean de France” indenfor de retningslinjer, der er gældende for forsamlinger og afstande. Desværre har dette ikke vist sig muligt. Årsagen til, at vi ikke har aflyst tidligere er, at teatret hidtil ikke har være omfattet af de eksisterende hjælpepakker. Det er vi imidlertid nu, takket være kulturministerens og de kulturpolitiske ordføreres arbejde i de forløbne dage.

At vi nu er omfattet af en hjælpepakke, giver os håb om, at teatret vil overleve krisen og vende stærkt tilbag e i Designmuseum Danmarks have i sommeren 2021.

Vi beklager over for alle de publikummer, som aflysningen i år berører.”