Del

Dansk Teater og Applaus lancerer nyt COVID-19 tilbud, hvor danske institutionsteatre får mulighed for at blive klogere på konsekvenserne af COVID-19 og publikums lyst til at gå i teatret.

COVID-19 krisen har haft gennemgribende konsekvenser for den danske scenekunstbranche, og selvom Dansk Teater og Applaus’ nationale temperaturmåling fra maj 2020 viste, at danskerne har lyst til at vende tilbage til teatrene, så er der fortsat behov for mere lokalforankret publikumsviden. Derfor er Dansk Teater og Applaus gået sammen om at iværksætte og tilbyde en COVID-19 publikumsundersøgelse til de danske institutionsteatre.

”I Dansk Teater mener vi, at det er vigtigt, at man både lokalt og nationalt analyserer scenekunstområdet grundigere. Særligt når der sker så store ændringer i samfundet, som vi ser nu. Ændrer publikum vaner, eller vil de have, at alt bliver som før?  Vi ved det reelt ikke. Vi som branche og vores politikere skal kunne træffe beslutninger på et oplyst grundlag, og derfor er vi glade for at være med til at sikre en professionel analyse for de danske institutionsteatre,” udtaler Peter Mark Lundberg, direktør for Dansk Teater.

COVID-19 publikumsundersøgelsen er et gratis tilbud til alle danske institutionsteatre, og vil give teatrene mulighed for at undersøge, hvornår og hvordan publikum ønsker at opleve scenekunst, når teatret åbner dørene til den kommende sæson.

”COVID-19 har ændret den måde, vi er sammen og møder andre mennesker i det offentlige rum, og teatrene har derfor brug for viden og redskaber til at agere i denne situation – en situation som ingen nogensinde før har stået i. Vi stiller derfor denne COVID-19 publikumsundersøgelse gratis til rådighed, så vi kan være med til at sikre dialogen med publikum – og give teatrene den nødvendige viden, som de skal bruge, når de genåbner,” udtaler Lene Struck-Madsen, projektleder for Applaus.

COVID-19 Publikumsundersøgelsen er udarbejdet i et samarbejde mellem Dansk Teater, Applaus og Rambøll. Dataindsamlingen vil finde sted i juni måned, hvorefter der produceres resultatrapporter til hvert teater, som vil ligge klar i august. Alle danske institutionsteatre og privatteatre er indbudt til at deltage i undersøgelsen.

Sidste tilmeldingsfrist for at deltage i COVID-19 publikumsundersøgelsen er onsdag d. 15. juni.

Dataindsamlingen igangsættes fredag d. 19. juni. Tilmelding sker ved at kontakte Applaus.

Læs mere om undersøgelse og tilmelding her