Del

Teatret Møllens store genforeningsforestilling Romeo + Julie skulle have haft premiere i starten af juni, men blev aflyst grundet COVID-19. Nu er det lykkedes at rykke forestillingen, så den kan gennemføres i maj 2021.

”Vi vil selvfølgelig have foretrukket at kunne køre med den oprindelige plan, hvor vi skulle have haft premiere i dag. Det kan imidlertid ikke lade sig gøre, som situationen er nu på grund af coronavirussen, og folks sikkerhed er selvfølgelig det vigtigste,” siger teaterchef Nikolaj Mineka.

Sidst i april besluttede byrådet i Haderslev Kommune, at støtte teatrets arbejde med at redde Romeo + Julie-forestillingen ved at lade Teatret Møllen beholde de fyrtårns-midler, der var blevet tildelt teatret i forbindelse med Genforeningen 2020.

Med en ny dato på plads for premieren kan Teatret Møllen nu fortsætte arbejdet med Romeo + Julie. Forestillingen bliver dog ikke helt den samme som først planlagt. Blandt andet kommer forestillingen ikke længere til at spille i et telt. I stedet bliver forestillingen opført indendørs, hvor premieren bliver afholdt på Harmonien i Haderslev.

”I den her usandsynlige situation har det været helt uvurderligt med så megen opbakning og støtte. Forestillingen bliver selvfølgelig en anden, end den vi først havde planlagt. Men selv med de kreative benspænd, som vi nu arbejder med som følge af coronavirussen, så er jeg helt sikker på, at der venter publikum en stærk oplevelse,” siger Nikolaj Mineka.

Læs mere om forestillingen her

”Romeo + Julie” spiller først på Harmonien i Haderslev, hvor forestillingen har premiere den 28. maj 2021.

Efterfølgende rykker forestillingen til hovedstaden, hvor den er en del af programmet for CHP Stage Festival 2021.

Næste stop er syd for grænsen, hvor ”Romeo + Julie” skal spille på Stadttheater Flensburg.

Til sidst vender forestillingen tilbage til Harmonien i Haderslev, hvor den spiller en række udvalgte dage i juni.