Del

Dance all year long
23. - 26. juni 2020
Odense

Mens festivalsæsonen for de største arrangørers vedkommende desværre må vente, øjner en lille pop-up scenekunstfestival chancen for at få nye publikummer i tale. Festivalen Dance All Year Long Festival 2020 indtager Odenses bymidte d. 23. juni.

Med 12 forestillinger over fire dage ønsker den kunstneriske leder for festivalen, Taneli Törmä, at præsentere forestillinger for nye publikummer i Odense. Det sker, trods udfordringer affødt af Covid-19-pandemien, allerede senere på måneden takket være en ny-indført lempelse af forsamlingsforbuddet. 

Dance All Year Long Festival 2020 præsenteres af den finske danser, koreograf og instruktør Taneli Törmä – Location X, og er en videreførelse af sidste års festival med samme navn. Som altid har festivalen moderne dans som omdrejningspunkt, men når den om lidt vender tilbage til Odense efter et ophold i Kokkola, Finland, er der udelukkende færdige forestillinger på programmet til fri afbenyttelse for publikummer og forbipasserende i Odenses bymidte. 

Louise Mochia
Louise Mochia, Odense, 2018/19. Foto: Hans Kristian Hannibal-Bach

Med støtte fra Odense Kommune præsenteres danske danseforestillinger skabt og opført af dansere af fynsk ophav. Hver især fremviser de vidt forskellige sider af moderne dans: 

I forestillingen Kontra skildrer Cecilie Schyth Kjær en konflikt mellem en selvbestemmende krop og en dansers forsøg på at genvinde kontrol over den og i Emilie Klitgaard Jungersen forestilling Extreme hoarding er al rationel og sympatisk opførsel forduftet.

Sundhedskrisen er langt fra forbi, og af den grund er festivals-ledelsen i samråd med Odense kommune og de medvirkende kunstnere gået sammen om at tilpasse festivalen til vores nye fælles omstændigheder ved blandt andet at rykke festivalen udendørs. 

Dance all year long festival
Fra forestillingen ”Extreme Hoarding” af danser og performer Emilie Klitgaard Jungersen . Foto: Emilie Klitgaard Jungersen

”Festivalen har været undervejs over de sidste seks måneder, og vi har løbende forsøgt at tilpasse den til de gældende retningslinjer udstukket af myndigheder. Tilbage i april stod det klart for os at vi måtte aflyse den internationale del af programmet af hensyn til publikum og de medvirkendes sikkerhed – dét sammen med en række andre initiativer skal være med til at sikre at festivalen bliver en positiv og sikker oplevelse for alle! – publikum såvel som medvirkende.” – Festivalleder, Taneli Törmä. 

Læs mere om festivalen her

Forestillingerne kan opleves hver dag fra tirsdag den 23. til fredag den 26. juni i Odense i Kongens Have, på Gråbrødre plads og i Eventyrhaven. Alle forestillinger er gratis.