Del

Sommeren er lige på trapperne, og der er heldigvis scenekunstoplevelser at finde ude i landet. Ugens anbefalinger spænder vidt i genrer og tematikker; der er klassikere i dukketeaterform, en skattejagt efter Blågårdsgades fortællinger, en Augmented Reality-forestilling og live revy-underholdning i det fynske.

Klassiker for hele familien på Kronborg – Helsingør

Dukketeater

Romeo & Julie som dukketeaterforestilling er en skarp, underfundig og utraditionel forestilling. Den klassiske historie om to familiers indædte had og de unges stormende og skæbnesvangre kærlighedshistorie fortælles her uden ord, men med et stort og livagtigt persongalleri af koste, skovle og river.

Romeo & Julie, 7. juli – 16. juli. Kronborg Slot. Læs mere her

Romeo og Julie som dukketeater på HamletScenen. Foto: Kim Agersten

Skattejagt på Blågårdsgade – København

Lydvandring

Københavnerne der holder ferie i byen kan bogstaveligt talt gå på opdagelse i deres egen baghave i lydvandringen Hjem til Blågården. Jagten på områdets fortællinger begynder med en kuffert, et skattekort og ledetråde, som sender publikum på egen hånd ind gennem grønne baggårde, stier og henover brosten, hvor de får et hverdagsligt og historisk indblik i, hvad området er og betyder for dem, der færdes dér.

Hjem til Blågården, HØRT, fra 24. juni – 27. august, læs mere her

Augmented reality om det største tabu – København

Hybrid mellem opera, interaktiv 3D-teknologi og installationskunst

Forestillingen Silent Zone – Echo Chamber omhandler en incestramt familie, og er et uddrag af den sarte og prisbelønnede kammeropera Silent Zone fra 2017. I installationen inviteres publikum indenfor i en abstraktion over et hjem, hvor fortielsen hersker. Gennem augmented reality-teknologi toner hverdagssituationer frem og forsvinder igen. Men hvad sker der, når vi bliver konfronteret med vores egen magtesløshed. Kan vi overskride vores berøringsangst og hjælpe de ramte børn?

Silent Zone – Echo Chamber, Den Frie Udstillingsbygning, 1. juli og frem. Læs mere her

Hjem til Blågården
Hjem til Blågården af HØRT. Pressefoto

Sommerens eneste revy-show – Svendborg

Revy

Corona satte en stopper for al underholdning på de danske revyscener i år, men nu samles 21 af Danmarks ypperste revyskuespillere over fem fredage i sommerferien. Lisbet Dahl, Silas Holst, Flemming Jensen og Trine Gadeberg er blandt stjernerne, der udsættes for lidt af hvert af vært Mikkel Schrøder i et show med plads til røverhistorier om gamle og nye tider på de skrå brædder og masser af komik, musik og comedy.

DET’ LIVE, Kammerateriet, Frederiksøens værftshal i Svendborg, 26. juni – 24. juli. Læs mere her