Del

Passage Festivalen 2020
27. jul -1. aug 2020
Helsingør

PASSAGE Festival gennemføres som en af de eneste gadeteaterfestivaler i Europa denne sommer, men det har krævet nytænkning. Festivalen har blandt andet samarbejdet med Helsingørs Kommunes borgere og lavet den nye platform Bypass

PASSAGE Festivals udformning er radikalt anderledes end den var tænkt for bare et halvt år siden. Festivalen skulle have fejret 10-året for kultursatsningen i Helsingør med store spektakulære shows i Helsingørs Kulturhavn for tusindvis af mennesker. I stedet præsenterer de nu et program, hvor internationale og danske kunstnere udforsker nogle af de rum, helsingoranerne selv har opsøgt i de sidste måneder på gå- og cykelture i omegnen af Helsingør, og dér hvor de bor.

Passage Festival 2020. Pressefoto

På stranden og markerne, i skoven og parcelhuskvartererne, ved plejehjemmene og i byen. Mange steder har PASSAGE præsenteret gadeteater i en årrække, også uden for byernes centrum. Men i år er der endnu flere steder, blandt andet fundet i samarbejde med Helsingør Kommunes borgere.

PASSAGE b y p a s s og internationale indslag 

En anden markant ændring af festivalen vil være, at der helt frem til sommeren 2021 vil blive præsenteret både færdige værker og værker i proces; blandt andet gennem PASSAGE Festivals nye platform b y p a s s, hvor kunstnere får mulighed for at prøve kræfter med de(t) offentlige rum i Helsingør.

Derudover vil der være internationale indslag, som bl.a. samarbejde med Dansehallerne I København, der præsenterer den norske koreograf Ingri Fiksdal’s DIORAMA – for Helsingør på en strand i nærheden af Helsingør.

Passage Festivalen 27. juli -1. august 2020.

Programmet findes på www.passagefestival.nu  i spæd form og opdateres løbende med forestillinger hen over sommeren.