Del

Den 33-årige dirigent Christopher Lichtenstein bliver pr. 1. september ny musikchef på Den Jyske Opera. Foruden at være en del af den musikalske ledelse og leder for Den Jyske Operas Kor, skal Christopher Lichtenstein også dirigere landsdelsorkestrene, når forestillingen Rigoletto kommer på turné til efteråret.

Christopher Lichtenstein er allerede et kendt ansigt på Den Jyske Opera. Det har han været siden 2018, hvor han dirigerede den reumertnominerede forestilling Passageren. Desuden skal han i august 2021 dirigere den nyskrevne operette om Frederik den 8.s død, Inkognito Royal, på Den Jyske Opera. Udover at dirigere vil han også stå for kontakten til landsdelsorkestrene.

”Det er med stor glæde og begejstring, at vi kan byde velkommen til Christopher Lichtenstein. Jeg kender Christopher som en vidunderlig musiker, en dedikeret ambassadør for operakunsten og en ydmyg kunstner at arbejde sammen med,” udtaler operachef Philipp Kochheim. Christopher Lichtenstein overtager taktstokken som musikchef og dirigent på Den Jyske Operas efterårsturné, Rigoletto, fra Tecwyn Evans, der er blevet udnævnt til kunstnerisk chef i Musikkens Hus i Aalborg.