Del

Der er masser af sommertilbud til de scenekunsthungrende både ude og inde. I denne uge kan du opleve røverhistorier på Svendborg Banegård eller en performance om færøerne, tilhørsforhold og national identitet. Tivoli-Garden fortolker H.C Andersens eventyr i ny familieforestilling og i digterens egen hjemstavn inviterer Den Fynske opera til fællessang på åen. 

Røverhistorier og lydinstallation på Svendborg Banegård – Svendborg

Er du til lokale røverhistorier fra Svendborg og fristes du af en lydbaseret walk-in total-installation, så er Sydfyn symfoni måske noget for dig. Det gamle billetkontor på Svendborg Banegård står tomt – så hvad skal der ske med det? Det har lokale borgere kunnet byde ind på i juli måned, og deres ideer er fundamentet for de nye musikalske kompositioner og billeder, som udgør universet i Sydfyn symfoni.  

Sydfyn symfoni, Installationen er åben 5.-8. august kl 12-16. Svendborg Banegård. Læs mere her

Sydfyn Symfoni. Foto: Andrea Lindeneg

Dans og musik i baggården – København

Ikke alle festivaler er corona-ramt denne sommer. På Baggaardskunst Festival kan publikum opleve musik og dans i en række koncerter og kammerforestillinger. Blandt andet i forestillingen Duet for Cellist og Ballerina med Det Kongelige Teaters solodanser Astrid Elbo eller i Suite Bergamasque med korpsdanser Vitor Menezes. 

Baggaardskunst Festival, 7. & 8. august i KoncertKirken, Nørrebro. Læs mere her

Duet for Cellist og Ballerina med Astrid Elbo og cellist Rasmus Støier Andersen kan opleves på Baggaardskunst Festival

Performance fejrer dansk-færøsk forbindelse – Aarhus

Færøerne er en del af rigsfællesskabet, men mange danskere kender ikke særligt meget til vores naboer mod nord. Det vil kunstner Tam Vibberstoft, der er kvart færing, lave om på, og derfor inviterer hun til en refleksion over tilhørsforhold og national identitet. Performanceforestillingen Færøfejring er inspireret af gudstjenestens form og er en refleksion over de symboler og ritualer, vi kan bygge rigsfællesskabet på.

Færøfejring, premiere søndag 9. august i Domen i Aarhus. Gratis. Læs mere her

Færøfejring af Tam Vibberstoft, Foto: Gorm Branderup

Fællessang på Odense å – Odense

Den Fynske Opera lægger fra kaj i vandcykler og turbåde, alt imens der synges velkendte danske favoritter sammen. Undervejs lægges til ved en have på Langelinje, hvor sangere og musikere akkompagnerer igennem alt fra Kim Larsens melodier til gamle danske sange, og så er der enkelte soloindslag fra operasangerne, både de erfarne og de helt nyuddannede.

Fællessang på byens Å, flere arrangementer: kommende er d. 11. august (se resterende datoer her, Odense Aafarts billetsalg. Læs mere her

Hudløs forestilling om spiseforstyrrelse – Odense

Forestillingen Pynt er et portræt af en ung kvinde, der lader sig indlægge på psykiatrisk afdeling på grund af en spiseforstyrrelse. Herfra fortæller hun sin historie, der bl.a. kredser om den elskede bror, deres excentriske værge, forholdet til den mystiske Alfrida og ex-manden, Hr. Johansen, samt gedigne problemer med at finde sig til rette i egen krop og identitet. 

Pynt, af Teater Fråds, 6.-7. august, Teater Momentum. Læs mere her

Pynt af Teater Fråds. PR-foto

Familieforestilling om H.C Andersen – København

I familieforestillingen Tivoli-Garden & H.C. Andersen kommer publikum på en eventyrlig og musikalsk rejse rundt i den danske digters magiske univers. Tivoli-Gardens ca. 90 gardere opfører eventyr som Nattergalen, Kejserens nye klæder og Den lille havfrue i en forestilling, der både er koncert, teater med en gennemgående fortælling og opvisning. Mikkel Becker Hilgart spiller eventyrdigteren, som kommer til København med en drøm om berømmelse.

Tivoli-Garden & H.C. Andersen, 8. og 9. august i Tivolis koncertsal. Læs mere her

Tivoli-Garden & H.C. Andersen. PR-foto