Populært lige nu

★★★★★☆ Arven – fremragende ensemblespil i stærkt repertoirevalg

Arven på Det Kongelige Teater er magisk teater, man kan flytte ind i. Over otte timer skaber dramaet forbindelse mellem nutid og fortid i...

Kristian Grumme: “Publikum får en meget intim oplevelse, når skuespilleren er under en meter fra dem”

I 2021 kunne publikum for første gang officielt opleve Grummes Teater, da der var premiere på den stedsspecifikke vandreforestilling Baldersbæks Stemmer. ISCENE tog en...

Statens Kunstfond vil have flere navne i spil til deres legatudvalg

Kunstnere, kunstkyndige og andre med stor indsigt og viden kan som noget nyt melde deres interesse for at sidde i et af Statens Kunstfonds...
Annoncespot_imgspot_img

Kulturmøde på Mors går digitalt – her er programmet

Corona-krisen giver Kulturmødet en endnu større relevans, end det allerede havde i forvejen, påpeger direktør Trine Bang. Ved denne digitale 2020-udgave af den traditionsrige begivenhed kan man bl.a. møde Søren Brostrøm, Per Fly, Maren Uthaug, Lise Rønne, Svend Brinkmann, Ingvar Cronhammer, Lars Sandahl Sørensen, Ane Cortzen og Clement Kjersgaard.

Corona-krisen har bragt det danske kulturliv i en historisk stor krise. Således er der et endnu større behov for at få debatteret og perspektiveret kunsten og kulturens potentialer og udfordringer – og det er lige præcis det, som denne digitale 2020-udgave af Kulturmødet byder på.

Annonce

Alle arrangementerne, som i år særligt består af paneldebatter og dybdegående samtaler, bliver livestreamet fra henholdsvis Mors og København. Dermed kan alle interesserede være med – sammen eller hver for sig – fra den 20.-22. august.

Programmet bugner med spændende indhold, og her er blot et lille udsnit af, hvad man kan glæde sig til.

Kulturens organisering: Paneldebat modereret af Clement Kjersgaard

COVID-19 har klarlagt et behov for øget samarbejde og analysekraft i kunst- og kulturlivet. Ønsket om en bredere og stærkere organisering er blevet nævnt. Vi ser nærmere på behov, organisation og potentielle medlemmer.

Kulturlivets samfundsmæssige betydning: Samtaler med Christian Have

Normalt er det kulturaktørerne selv, der argumenterer for, hvor vigtigt kulturlivet er for samfundet. Vi vender tingene på hovedet og inviterer eksperter inden for økonomi og erhvervsliv til at diskutere kunsten og kulturens samfundsmæssige betydning. Det drejer sig om Lars Sandahl Sørensen (direktør, Dansk Industri), Carl-Johan Dalgaard (overvismand og formand De Økonomiske Råd) og Peter Mogensen (direktør, tænketanken Kraka).

Kultur og sundhed: Samtaler med Lise Rønne

Psykologiprofessor Svend Brinkmann, Sundhedsstyrelsens Søren Brostrøm og Karen Grøn, Trapholts museumsdirektør får alle stillet det samme hovedspørgsmål af Lise Rønne: Hvad har coronakrisen lært os om kunstens rolle for vores trivsel, og hvordan kan kultur og kreativitet bidrage til løsningen af fremtidens sundhedsudfordringer?

Op i flyveren med Simone Aaberg Kærn

Hvad er kunstens utopier i en verden efter pandemien? Billedkunster og pilot Simone Aaberg Kærn flyver ud for at skabe en serie kunstnerportrætter af fem danske kunstnere. Mød blandt andre Ingvar Cronhammer.

Hvorfor slipper sundhedssektoren ikke kunsten løs?: Paneldebat modereret af Christian Have

Fagpersoner har længe råbt højt om værdien af at få sundhedsfremmende kunst tæt på borgerne. I samtalen sætter skuespiller Thure Lindhardt sammen med centrale personer fra kunstlivet og sundhedssektoren ord på, hvad kunst bidrager med og hvad der skal til for at slippe kunsten løs i sundhedssektoren. Desuden medvirker overlæge Per Thorgaard fra Aalborg Universitetshospital samt en række repræsentanter for kulturlivet.

Død og Corona: Anna Ingrisch i samtale med Maren Uthaug og Anders Fogh Jensen

Corona-krisen satte pludselig døden på dagsordenen og hev vores skrøbelighed frem i lyset. Har det gjort døden mere naturlig? I denne samtale mødes forfatter Maren Uthaug og filosof Anders Fogh Jensen til en samtale om de tabuer, der omgiver døden, og vores fascination af den.

Podcast om køn, kvinder og kunst: Geeti Amiri i samtale med fire kunstnere

Forfatter og samfundsdebattør Geeti Amiri undersøger i samtaler med fire kvindelige kunstnere, hvordan køn farver deres hverdag og hvordan det står til med ligestillingen i kunsten anno 2020. Mød kunstnerne forfatter Olga Ravn, sangerinde Coco O., billedkunstner Evren Tekinoktay og filminstruktør Christina Rosendahl.

Blikket indad: Samtale mellem Per Fly og Lotte Svendsen

Per Flys berømte trilogi (Bænken, Arven og Drabet) handler om henholdsvis underklassen, overklassen og middelklassen. Sammen med filmkonsulent Lotte Svendsen skal de tale om det danske klassesamfund, om kultureliten har tendens til latterliggørelse, og om den effekt reality-tv har på vores opfattelse af verden og hinanden.

Kapitalismen i krise – hvad nu?: Samtale mellem Asta Olivia Nordenhof og Ove Kaj Pedersen

Forfatter Asta Olivia Nordenhofs planlagte syvbindsværk om mordbranden på Scandinavian Star undersøger kritisk kapitalismens menneskelige konsekvenser. Ove Kaj Pedersen er økonomiprofessor og forskeren bag bogen ”Konkurrencestaten” fra 2011, der beskriver økonomiens historie og hvordan globaliseringen ændrede præmissen for den moderne stat. Nu mødes de til en samtale om, hvorvidt tiden er inden til et nyt syn på økonomi og politik.

Trine Bang, Kulturmødets direktør, ser frem til denne virtuelle udgave af Kulturmødet:

”Vi havde selvfølgelig glædet os til at mødes på Mors. Men når det er sagt, så har det været en spændende udfordring at transformere Kulturmødet digitalt. Det synes jeg i dén grad, at vi er lykkedes med, for det er et exceptionelt stærkt program, vi har sat sammen – og nu kan vi komme ud til hele Danmark. Pandemien har kun givet Kulturmødet en endnu større relevans, end det allerede havde i forvejen”.

Læs mere og se hele programmet her

Seneste

★★★★★☆ The Swamp – forunderligt fluorescerende performanceinstallation

The Swamp er en velfungerende, publikumsinddragende performanceinstallation, der på...

Koreografikonkurrencen 2023: En dør ind til fremtiden

Lørdag afholdes Koreografikonkurrencen 2023 i Dansekapellet. Kunstnerisk leder af...

Ny Kulturbarometer-måling viser, at danskerne nedprioriterer deres kulturforbrug

Applaus har netop offentliggjort deres fjerde Kulturbarometer-måling i år....

Nyhedsbrev

Annonce

Udforsk videre

★★★★★☆ The Swamp – forunderligt fluorescerende performanceinstallation

The Swamp er en velfungerende, publikumsinddragende performanceinstallation, der på...

Koreografikonkurrencen 2023: En dør ind til fremtiden

Lørdag afholdes Koreografikonkurrencen 2023 i Dansekapellet. Kunstnerisk leder af...

Ny Kulturbarometer-måling viser, at danskerne nedprioriterer deres kulturforbrug

Applaus har netop offentliggjort deres fjerde Kulturbarometer-måling i år....

Læs anmeldelser af forestillinger, du kan opleve på Aprilfestival i Syddjurs Kommune

Aprilfestival i Syddjurs Kommune er kortere end normalt. Festivalen...

★★★★★☆ LIBERTY – højoktanenergisk kropsekstravagance fanger kreativitetens eufori og trummerum

Kristján Ingimarsson fejrer sit 25 års jubilæum på Pavillon...
Annonce
Annonce

★★★★★☆ The Swamp – forunderligt fluorescerende performanceinstallation

The Swamp er en velfungerende, publikumsinddragende performanceinstallation, der på tankevækkende vis sætter spot på den skræmmende virkelighed, der hersker i det grødede, menneskeskabte pløre,...

Koreografikonkurrencen 2023: En dør ind til fremtiden

Lørdag afholdes Koreografikonkurrencen 2023 i Dansekapellet. Kunstnerisk leder af Uppercut Danseteater, Stephanie Thomasen, der er med til at arrangere konkurrencen, fortæller, at den et vindue...

Ny Kulturbarometer-måling viser, at danskerne nedprioriterer deres kulturforbrug

Applaus har netop offentliggjort deres fjerde Kulturbarometer-måling i år. En måling, der viser, at 58% af de adspurgte svarer, at den økonomiske situation påvirker deres kulturforbrug,...