Del

For første gang i dansk ungdomsteater spilles hovedrollen af en transperson, når HiLS DiN MOR og Folketeatret har premiere på Jeg er Silas.

Jeg er Silas er en ny ungdomsforestilling, der handler om at bryde med normer for køn, kønsidentitet og seksualitet.

Silas føler ofte, at han bliver set på som en fremmed – som et sort hul, der suger opmærksomhed til sig og samtidig er usynlig. Til tider flygter han ud i skoven, hvor han kan være alene med sine tanker. I skoven er der ingen kønnede forventninger til ham.

Silas vil helst bare kunne flyve frit, være sig selv og få verden til at forstå hvem han er. Da han møder den lidt ældre Hedvig, der også udfordrer normerne, begynder brikkerne at falde på plads.

Jeg er Silas er en fortælling om at finde vejen til at stå ved, hvem man er ved at udforske sig selv, sin kønsidentitet og sit kønsudtryk.

Jeg er silas hils din mor folketeatret
Jeg er Silas, HiLS DIN MOR og Folketeatret. Pressefoto.

For HiLS DiN MOR, der har eksisteret som projektteater siden 2010, er det vigtigste budskab at fremme forståelsen for og accepten af LGBT+ personer på lige fod med majoriteten.

Repræsentation har derfor været en vigtig del af projektet, og der har været flere transpersoner involveret både under udviklingen af manuskriptet, i den kreative proces, under selve produktionen og i udviklingen af skolematerialet.

Jeg er Silas spiller på Horsens Teaterfestival, på Folketeatret i København fra den 20. oktober og tager derefter på turné.

Læs mere om forestillingen her.