Populært lige nu

Dansk Samtidscirkus stifter ny brancheforening

Den nystiftede brancheforening Dansk Samtidscirkus vil blandt andet arbejde for ligestilling af cirkus som scenekunstform og udbrede kendskabet til de nyere cirkusgenrer.  Cirkus har været...

Open call til Dramatiker Væksthus

Ansøgningsfrist 1. juli 2023

Esther Lee Wilkinson bliver huskoreograf på Odense Teater

Koreograf Esther Lee Wilkinson tiltræder i de kommende to sæsoner i en nyoprettet stilling som huskoreograf på Odense Teater. Odense Teater, ønsker et større fokus...
Annoncespot_imgspot_img

ISCENE anbefaler

I denne uge kan du komme vidt omkring via scenekunsten. Der er noget for enhver smag – uanset om du er til en vandretur i Svanninge Bjerge eller vil opleve, hvordan verden nulstilles og starter på ny.

Fællesskab og sanseligt samvær – København

I en tid, hvor vi trækker os længere og længere væk fra hinanden, vil Uppercut Danseteaters koreograf Stephanie Thomasen grave dybt i svinestien for at tvinge os ind mod fællesskabet. Hun fortæller følgende om baggrunden for forestillingen:

“Da jeg oplevede det originale samba set up på Pedra do Sal i Rio de Janeiro, gav det mig en særlig nærværende vibe og en oplevelse af performance på en måde, hvor jeg følte, at jeg også blev en del af sambaens univers. Jeg følte mig involveret og set af musikerne, og jeg mærkede, at de brugte min energi i deres improviserede musikskabelse. Det stod klart for mig, at det er den samme opsætning og vibe, der skabes i et breakdance jam. Med SAMBA vil jeg derfor gerne fejre og hylde den følelse af inddragelse og samhørighed, der kan opstå, når vi virkelig tillader os selv at være og opleve sammen.”

SAMBA er første del i Uppercuts trilogi PLEJER ER DØD.

SAMBA, Dansekapellet, 10. – 19. september 2020. Læs mere her.

samba plejer er død uppercut danseteater
Samba, Uppercut Danseteater. Foto: Emil Monty Freddie

Audiowalk i Svanninge Bjerge – Faaborg

Fra den 12. september kan du komme med BaggårdTeatret Under Isen. Under isen er en ny vandreforestilling ved Faaborg, som handler om kunsten og kærligheden, og hvordan alle disse lag smelter sammen i det smukke istidslandskab i Svanninge Bjerge.

Det handler i konkret men også i overført betydning om, hvad man kan finde under isen. Skæbner og stemmer, der knager og kalder på at blive opdaget. Alt sammen fortalt direkte ind i din øregang af stemmerne fra kendte, danske skuespillere.

Under Isen er en 7 km lang vandreforestilling, du kan gå, når du vil. Du skal bare hente appen her.

under isen baggårdteatret
Elliot Crosset Hove under lydoptagelserne til Under Isen, BaggårdTeatret. Foto: Jakob Carlsen

Verden genstartes – København

“I stedet for at bekymre os over at miste verden, som vi kender den, får vi nu muligheden at skabe en verden fuldkommen på ny. Har du nogensinde drømt om at starte helt forfra? Nu har du chancen. Vi begynder fra NUL.”

Sådan starter beskrivelsen af forestillingen NUL, der er skabt i en samproduktion mellem Sort/Hvid, Teater Momentum og kunstnerkollektivet TOETT.

NUL rusker den politiske forestillingsevne og kommer med reelle bud på en ny fremtid. Morten Hee Andersen er guiden, der hjælper med til at nulstille verden og skabe den på ny.

Nul, Sort/Hvid, 11. september – 3. oktober. Læs mere her.

nul sort/hvid momentum toett
Nul, Sort/Hvid. Foto: Henrik Grimbäck

Usynlige rekvisitter hos Mette Rønne – Turné

Kulturmarkts nye forestilling HOMAGE er en historie om at blive sig selv og få sorteret larmen fra, så vi kan høre os selv og vores drømme. En poetisk og kærlig påmindelse om, at vi kan være med til at skabe det liv, vi ønsker.

Mette Rønne står på scenen omgivet af usynlige rekvisitter. For historien fortælles i et stilistisk enkelt univers, hvor alt er usynligt og kun fantasien sætter grænser.

HOMAGE har premiere 10. september i Sæby og turnerer derefter hele landet rundt. Se turneplanen her.

Homage, Kulturmarkt. Pressefoto.

Seneste

To festivaler for børn i pinsen og den kommende uge

Pinse-weekenden bliver startskuddet på to festivaler for børnefamilierne. Først...

Vejrudsigt for scenekunsten: Det er vigtigt at tage den akavede samtale

Som optakt til Living on the edge – IETM...

Nyhedsbrev

Annonce

Udforsk videre

To festivaler for børn i pinsen og den kommende uge

Pinse-weekenden bliver startskuddet på to festivaler for børnefamilierne. Først...

Vejrudsigt for scenekunsten: Det er vigtigt at tage den akavede samtale

Som optakt til Living on the edge – IETM...

Tårnby Park Performance Festival 2023 – med kunsten som vejviser

Siden den første festival i 2021 har Tårnby Park...

Aveny-T er sikret økonomisk endnu et år

Aveny-T tildeles 3,5 millioner kroner af de 320 millioner...
Annonce
Annonce

★★★★☆☆ Til de lyse morgener – på bittersød udflugt med festens rus og melankoliens tomhed

Til de lyse morgener føles som lige dele teater og polterabend. Som en del af konceptet Udflugten tager Aarhus Teater publikum med på en...

To festivaler for børn i pinsen og den kommende uge

Pinse-weekenden bliver startskuddet på to festivaler for børnefamilierne. Først fylder Passage mini festivalen lystgården Flynderupgård ved Espergærde og derefter byder Teater ZeBU og Børnekulturhus...

Vejrudsigt for scenekunsten: Det er vigtigt at tage den akavede samtale

Som optakt til Living on the edge – IETM Aarhus 2023 var temaet for denne uges morgenbriefing hos Performing Arts Platform forholdet mellem Danmark,...