Del

Horsens kommune har netop udsendt en pressemeddelelse om, at årets festival, der skulle finde sted den kommende weekend, aflyses på grund af de stigende smittetal i Danmark.

“I en tid, hvor smittetallene i Danmark er stigende, ønsker vi ikke at tage nogen chancer med et arrangement, hvor der kommer mange mennesker fra hele landet. Derfor har vi besluttet, at årets teaterfestival, som skulle have været afviklet i Horsens i den kommende weekend, aflyses.”

Sådan lyder meldingen fra Peter Sørensen, der er borgmester i Horsens Kommune. Han fortsætter:

“Af hensyn til de mange teatertrupper, formidlere og gæster har vi i krisestaben gennem den seneste uge drøftet, om vi skulle gennemføre festivalen, men vi må konstatere, at smittetallene nationalt stadig er på et niveau, hvor det ikke ville være forsvarligt.”

“Det er en skrøbelig balance. Det nationale smittetal er højt, og vi vil som kommune gøre alt, hvad vi kan for at holde fast i et lavt smitteniveau i Horsens Kommune. Derfor har vi valgt at aflyse den forestående Teaterfestival, hvor mange gæster fra hele landet skulle komme til byen,” siger Peter Sørensen.

Årets teaterfestival var planlagt med alle forbehold i forbindelse med Covid-19 og i tæt samarbejde med politi og relevante myndigheder.

Du finder mere info om festivalen her.