Del

Forvandling
Limfjordsteatret

Nordea-fonden støtter Limfjordsteatrets projekt Forvandling med 1,2 mio. kr., og sikrer dermed, at projektet bliver bredt ud til børn over hele fem forskellige kommuner i området.

Vinteren og foråret bliver ekstra magisk i Hjørring, Struer, Silkeborg, Thisted og Morsø kommuner, når kunstnere og naturvejledere fra Limfjordsteaterets projekt Forvandling – takket være den finansielle støtte fra Nordea-fonden – rykker ud med faglige workshops og en børneforestilling, der foregår inde i et magisk skovunivers.  

Inspiration til pædagogisk personale

Limfjordsteatrets mål er at inspirere dagplejere og pædagogisk personale til at blive gode fortællere. Ved at udnytte scenekunstens æstetik og naturens fortællerum får pædagogisk personale nye redskaber til at lave små iscenesættelser i hverdagen, som skal styrke både sprogligheden og den sensoriske udvikling hos børn i aldersgruppen 1-4 år. 

“Vi har gennem flere år udviklet det, vi kalder for sugerørsprincippet, hvor man ved at zoome ind på detaljer i historier og eventyr og bruge virkemidler fra scenekunsten, kan fange børn ind på en anden måde. Med støtten fra Nordea-fonden får vi mulighed for at udfolde hele projektet i fem kommuner,” siger Limfjordsteatrets leder Gitta Malling.

Nordea-fonden har fokus på at støtte initiativer, der fremmer børns trivsel og sundhed.

“Vejen til gode liv grundlægges fra barnsben, og meget tyder på, at de mindste børns udvikling stimuleres af sanselige oplevelser og møder med kunst og naturen. Nu kan hundredvis af børn, pædagoger og dagplejere godt glæde sig til at få mere af den lokale scenekunst og natur ind i hverdagen. Det stærke samarbejde mellem Limfjordsteatret og naturvejledere fra Limfjordskommunerne er en vigtig brik i indsatsen for at få flere børn til at blomstre,” forklarer Nordea-fondens direktør Henrik Lehmann Andersen.

forvandling limfjordsteatet
Forvandling, Limfjordsteatret. Foto: Lars Horn / Baghuset

I januar 2021 rykker Forvandling til Hjørring, som er den første af de fem kommuner, der får fornøjelse af projektet. Herefter går turen til Struer, Silkeborg og Thisted kommuner for i august at ende, hvor det hele begyndte: nemlig på Limfjordsteatret i Morsø Kommune.

Forestillingen kan desuden i den kommende weekend opleves på Horsens Teaterfestival.

Læs mere om Forvandling her.

I september 2021 rundes projektet af med en stor konference for medarbejdere fra alle de fem medvirkende kommuner samt Nordea-fonden. Her vil blandt andet være oplæg fra forsker Lars Geer Hammershøj, Helle Solvang fra Jordens Skole, Susan Sheddan fra Tate Moderns afdeling ”Early years and Families” og fra evalueringsteamet ”It is a Bird”, som følger hele processen.