Del

Kvisten bliver Folketeatrets fjerde scene. Scenen er særligt tiltænkt Folketeatrets børne- og ungdomsinitiativ Folketeatret|u, men kommer desuden til at huse Folketeatrets nye format Under huden.

Fra denne sæson rummer Folketeatret i København fire scener. Med Kvisten ønsker Folketeatret at investere i fremtiden og afprøve nye formater. Teaterchef Kasper Wilton udtaler:

“På Folketeatret har vi sloganet ’teater til alle’. Dette beror naturligvis på vores store turneforpligtelse, men også på det faktum, at vi strategisk arbejder på at have tilbud til alle aldersgrupper i vores teaterhus; herunder børn og unge. Som folkets teater anser vi det som en vigtig og fornem opgave at bidrage til fødekæden (fra vugge til grav) og dermed også til fremtidens publikum.

kvisten folketeatret
Folketeatrets nye scene Kvisten. Pressefoto.

Under huden

Fra den 3. – 14. november 2020 kan publikum opleve Er der plads til mig? – en soloforestilling om at være tyk. Forestillingen bliver dermed åbningen af Under huden og Kvisten.

Under huden er et personligt format henvendt til de 16-21 årige. En samtale fra ung til ung med ung. Med Under huden vil Folketeatret skabe rum for unge mennesker og give plads til monologer, fortællinger eller noget helt tredje, som går under huden på forskellige problematikker og ikke mindst præsenteres af et ungt menneske (med eller uden sceneerfaring). Temaerne udspringer af de unges egne interesser og kan variere fra alt mellem angst, tykfobi og BLM. Billetterne er gratis. 

Læs mere om Folketeatret|u her.